Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprivnica

Ministarstvo 
nije prihvatilo dokument o pretvorbi RK Podravke

RK Podravka
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
15.12.2013.
u 10:00

Elaborat o preoblikovanju, ključni dokument o privatizaciji RK Podravke novcem poreznih obveznika, u klubu naprosto ne žele dati na uvid javnosti

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta zasad nije prihvatilo elaborat o preoblikovanju koprivničkog ženskog rukometnog kluba u dioničko društvo u većinskome vlasništvu Grada Koprivnice.

‘Stanovite dopune’

- Povjerenstvo za profesionalne sportske klubove uvidom u elaborat konstatira kako je on nepotpun i traži dopunu. RK Podravka dostavio je dopunu, o kojoj će se raspravljati na sljedećoj sjednici Povjerenstva - priopćili su iz Ministarstva.

S druge strane, Hrvatski rukometni savez dao je suglasnost na taj dokument.

Što je za Ministarstvo bilo sporno u prvoj verziji Elaborata, nismo uspjeli doznati. U RK Podravki kažu samo kako su morali priložiti “stanovite dopune” i “dodatnu dokumentaciju”.

Priča o privatizaciji kluba počinje u trenutku kad Podravka, kao glavni sponzor, odlučuje vrući krumpir, opterećen tko zna kolikim dugovima, prebaciti na jasle gradskog proračuna. U srpnju ove godine vladajuća većina u Gradskome vijeću, uz podršku dijela oporbe, donosi odluku da će Grad u taj kontroverzni projekt utrošiti dva milijuna kuna te još tri milijuna kuna poreznih potraživanja koja mu je ustupila država.

Mačak u vreći

Vijećnici pritom nisu na uvid dobili Elaborat, u kojemu pišu osnovne stvari o tome kolike će dugove preuzeti porezni obveznici te kako će se klub - koji će se i dalje zvati RK Podravka - uopće financirati nakon što prijeđe u vlasništvo Grada Koprivnice. Bilo im je dovoljno samo usmeno obećanje jednog člana Podravkine uprave da će kompanija “još godinu-dvije financirati klub”.

Osnovni dokument za privatizaciju RK Podravke novcem poreznih obveznika gradska uprava i sam klub tretiraju kao vrhunaravnu tajnu.

- Elaborat nije proglašen tajnim dokumentom, no za uvid se morate obratiti klubu kao autoru dokumenta - poručili su nam iz Ministarstva.

- Elaborat će biti javno dostupan nakon što ga poztivno ocijeni Povjerenstvo - nisu se dali smesti u RK Podravki.

Darko Tetec, vijećnik Hrvatskih laburista, koji su jedini glasali protiv privatizacije na potpuno netransparentan način, jučer je ponovio tvrdnju kako je zapravo nepoznato za što su vijećnici podignuli ruke.

- Uopće se neće moći usporediti do kakvih je promjena došlo u Elaboratu naprosto zato jer ga nitko nije vidio. Ispada da su gradski vijećnici dali ‘bianco’ dopuštenje za kupnju RK Podravke, a da se gotovo ništa ne zna o tome što se kupuje novcem građana - izjavio je on.

Komentara 1

DU
Deleted user
22:25 15.12.2013.

Zaista tužno, da se građanima na ovaj način predstavlja financijski problem rukometnog kluba. Sigurno je, da je netko otuđio (ne bi se smjelo reći ukrao) novac kluba, a krivca (krivaca) nema. Pa nije u pitanju 100 kuna, već milijuni. Pa gdje su bila nadzorna tijela i za što su oni dobivali plaću? Zašto se taj klub još uvijek naziva Podravka, možda ime na nekog asocira. No i dragi moji sugrađani, žalosno i tužno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije