Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ministarstvo graditeljstva izdalo lokacijsku dozvolu za pristupne ceste Pelješkom mostu

Vrijednost ukupnih radova pristupnih cesta i Pelješkog mosta sa zaobilaznicom Stona iznosi 450 milijuna eura, a od toga približno 270 milijuna otpada na sam most
28. srpnja 2016. u 11:19 16 komentara 2324 prikaza
pelješki most
Pogledajte galeriju 1/4

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja izdalo je lokacijsku dozvolu za pristupne ceste Pelješkom mostu, a građevinska dozvola za cjeloviti projekt "Pelješki most" očekuje se za 30 do 45 dana, priopćeno je danas iz tog ministarstva.

Temeljem podnesenog zahtjeva Hrvatskih cesta, Uprava za državne dozvole Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja izdala je lokacijsku dozvolu za dionicu državne ceste DC 414 od Sparagovića do Dola nazvanu „Stonskom zaobilaznicom“, koja predstavlja dio projekta izgradnje Pelješkog mosta, navodi se u priopćenju.

Izdavanjem ove lokacijske dozvole stvoreni su uvjeti za podnošenja zahtijeva za izdavanje građevinske dozvole za cjeloviti projekt "Pelješki most" sa "Stonskom zaobilaznicom", a njezino izdavanje, prema najavljenoj gotovosti projekta Hrvatskih cesta, može se očekivati u sljedećih 30 do 45 dana, dodaje se. Dužina dionice za koju je izdana lokacijska dozvola iznosi 18,1 kilometara i gradit će se u dvije faze koje su opisan u idejnom projektu.

Riječ je o građevinskom dijelu trase ceste koji obuhvaća čvor „Prapratno“, odmorište za putnike i vozače Sparagovići s ukupno 30 parkirnih mjesta za  putnička i teretna vozila te autobuse, projekt unutarnje i vanjske odvodnje, vijadukt „Prapratno“ i podvožnjak u čvoru „Prapratno“, most „Ston“, tunel „Polakovica“ i „Supava“ te niz prolaza i potpornih zidova s rekonstrukcijama ostalih infrastrukturnih objekata.

Vrijednost ukupnih radova pristupnih cesta i Pelješkog mosta sa zaobilaznicom Stona iznosi 450 milijuna eura, a od toga približno 270 milijuna otpada na sam most, stoji u priopćenju ministarstva.

>> Hrvatska i BiH potpisali ugovor o mostu na Savi kod Svilaja i riješile prijepore oko Pelješkog mosta

ČUDO SE DOGODILO
Neviđena situacija zatekla hrvatskog prvaka, mnogi ne vjeruju da je ovo istina!
NP Plitvička jezera
Što vidjeti?
Što sve trebate znati posjećujete li Nacionalni park Plitvička jezera: Gdje vas čekaju fine ličke delicije, a doznajte i što je novo u obilasku Nacionalnog parka
 • Avatar Agramer77
  Agramer77:

  Završite više taj most i uvedite vinjete!

 • Avatar Peterančan
  Peterančan:

  Tolko love za most po kojem bude dnevno išlo 15-16 vozila, a za brzu cestu slovenska granica - Varaždin - Koprivnica - Virovitica - Osijek - srpska granica, po kojem pravcu DNEVNO, svih 365 dana u godini, prođe 25.000 vozila ... prikaži još! (dvadesetpet tisuća!) ni rijeći. Godinama. Jer nam državnu politiku vode predsjednici mjesnih odbora Metkovića i sl. Pa vi norci i dalje glasujte za takve opcije, dijelite se po stranačkim bojama umjesto po teritorijalnim interesima.

 • Deleted user:

  Taman dok izgrade taj most BiH će biti u EU pa će svi ići kroz Neum jer je bliže, a na most će gledati kao na neki spomenik vjerojatno promašene investicije. Još ako se bude plačalo nitko neće ići preko njega.