Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HND o Vargi:

'Ovakve optužbe na račun novinara ne pamte se od predstavnika vlasti'

Siniša Varga
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
10.11.2014.
u 15:44

Umjesto da razložno odgovori na kritike novinara i javnosti jer se od ministra, pa i svake javne osobe to očekuje, on se brani neargumentirano napadajući zbog čega smatramo da bi se trebao javno ispričati za tvrdnju da su novinari koji kritički pišu potkupljeni, stajalište je HND-a

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) reagiralo je na nastup ministra zdravlja Siniše Varge koji je u razgovoru za televiziju N1 emisije "Novi dan“ Tihomira Ladišića iznio optužbe na račun novinara koji kritički prate njegov rad kakve se ne pamte od predstavnika izvršne vlasti u Hrvatskoj.

Upitan da komentira novinarske članke i priloge o svojem sukobu interesa, ministar je rekao: "Priča se i kaže se da je to usko povezano s javno-nabavnim postupcima i da ima dovoljno indicija da se kaže da je jedan krug novinara rentno motiviran od strane industrije“.

Čak je precizno naveo iznos ukupne očekivane provizije od osam milijuna eura i da se može očekivati da je određeni honorar otišao novinarima koji stranpute u svojem moralu.

“Hrvatsko novinarsko društvo oštro osuđuje ovakav oblik pritiska ministra na novinarsku profesiju i apsolutno nedopustiv način difamacije kolega koji kritički izvještavaju o njegovu radu i mogućem sukobu interesa. Umjesto da razložno odgovori na kritike novinara i javnosti, jer se od ministra pa i svake javne osobe to očekuje, on se brani neargumentirano napadajući. Smatramo da bi se ministar Varga trebao javno ispričati zbog tvrdnje da su novinari koji kritički pišu o ministru potkupljeni", stoji u priopćenju HND-a.

>> 'Postoji određeni mali krug novinara koji su rentno motivirani od strane industrije'

Komentara 7

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
16:16 10.11.2014.

I vrapci na grani znaju da su novinari upregnuti u kola određenih političara, stranaka ili koncerna. Novinari su rak-rana hrvatskog društva. Čast izuzecima, koji se mogu nabrojati na prste jedne ruke! Nema tu što HND protestirati, nego pogledati istini u oči!

Avatar TvojUjko
TvojUjko
16:00 10.11.2014.

nije se ni Glavasevic ispricao braniteljima...

DO
doktorica
15:55 10.11.2014.

nije se ni Josipović ispričao liječnicima...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije