Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar Šprlje:

'Petrina je osebujan lik, ako ima saznanja o korupciji, obavezan ih je prijaviti'

Ante Šprlje
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/5
02.03.2016.
u 18:56

Pozivam ga da ako ima bilo kakvih informacija da je netko počinio kazneno djelo, neka ih izvoli prijaviti- kazao je ministar pravosuđa osvrćući se na istup nezavisnog saborskog zastupnika Stipe Petrine

Saborski zastupnik Stipe Petrina jutros je izazvao buru komentara nakon što je u saboru zatražio stanku kako bi upozorio na korupciju i nepoštivanje zakona među sucima, s posebnim naglaskom na 13 sudaca šibenskog Županijskog suda za koje tvrdi da su uhvaćeni u nedozvoljenim aktivnostima i najtežim kaznenim djelima. 

Njegov istup zgrozio je Udrugu sudaca koja je od Sabora zatražila očitovanje o istupu zastupnika Petrine te predstavlja li takvo ponašanje jasnu zloupotrebu slobode. 

U večernjim satima na istup primoštenskog načelnika osvrnuo se i ministar pravosuđa Ante Šprlje gostujući u Dnevniku N1 televizije.

-Petrina je osebujan lik, ako ima saznanja o korupciji, obavezan ih je prijaviti. Pozivam ga da ako ima bilo kakvih informacija da je netko počinio kazneno djelo, neka ih izvoli prijaviti- kazao je Šprlje

Kada je riječ o procesuiranju ratnih zločina, Šprlje ističe da je to kompleksan problem jer je od njih prošlo 20-25 godina

-Ljudi se ustručavaju svjedočiti, uviđaji koji su tada rađeni dijelom nisu odgovarali pravilima koja se danas uvažavaju, i tu se javlja dosta problema. Svaki zločin treba biti kažnjen i mi ćemo inzistirati na progonu svih ratnih zločina, ali treba uzeti u obzir da dokazi nisu često prikupljani na adekvatan način. Radilo se o ratnom razdoblju gdje nije sve štimalo kako treba- zaključio je ministar.

>>Udruga hrvatskih sudaca zgrožena istupom Stipe Petrine

>>Zatražio stanku u Saboru kako bi poručio da u sudstvu vlada korupcija i nezakonje

Komentara 12

NB
nikola.boromisa11
19:58 02.03.2016.

hahah,treba prijaviti,kome?Tebi,tako da se to odmah arhivira.Zanimljivo je da nisu bijesni zbog iznošenja tvrdnji,bijesni su jer su iznešene javno i u saboru.

UN
unbekant
19:40 02.03.2016.

Upravo je Sprlje rekao ono sto je Petrina nagovjesti,a to je kako kaze Sprlje,"Kada je rjec o procesuiranju ratni zlocina,Sprlje istice.......proslo 20 -25 godina" Zlocin gospodine Sprlje nikad nemoze zastarjeti,barem ti kao ministar pravosudja morao znati,ali eto balkan je specificno podrucje,i kod nas moze sve pa i zlocin zastarjeti,aman...............

KS
Ksantipa
07:52 03.03.2016.

Gospodin Petrina sigurno zna koje i kakve su posljedice za širenje neistina. Najbolje je nekoga proglasiti neuračunljivim i onda njegove riječi, pa čak i dokazi ništa ne vrijede. To je prastari štos i igra, kad se nekoga pritisne uza zid.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije