Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Ministar Marić ne popušta: Veći porez turizmu ili pada cijela porezna reforma

Naslovnica 8.11.
Foto: VL
08.11.2016.
u 00:14

Počela javna rasprava o izmjenama poreznih zakona: Marić očekuje da će ih Vlada ovaj tjedan uputiti u saborsku proceduru, Most i ministar Cappelli protiv

Ministarstvo financija i službeno je pokrenulo javnu raspravu o poreznim zakonima koji bi se morali izglasati do kraja ove godine kako bi primjena počela od siječnja.

Konačni stav Vlade trebao bi se iskristalizirati do četvrtka i redovite sjednice Vlade, do kada bi premijer Plenković morao presjeći između dvojice svojih ministara: financijaša Zdravka Marića koji je iznio cijeli posao i novog ministra turizma Garija Cappellija koji se javno suprotstavio prijedlogu za povećanje stope PDV-a u ugostiteljstvu. Most također šalje poruke da zakone treba doraditi, a najsporniji im je upravo dio vezan uz ugostiteljstvo.

U Ministarstvu financija odgovaraju da kod PDV-a u ugostiteljstvu ne dolaze u obzir bilo kakvi ustupci te traže da se stopa vrati s 13 na 25 posto.

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili prelistajte u našem e-izdanju

U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>>Specijal: Dan odluke – Hillary Clinton ili Donald Trump

>>Slaven Letica: Predsjednica popularnija vani nego u Hrvatskoj

>>Plenković Tita prepušta zagrebačkom HDZ-u

>>Dr. Breitenfeld: Dopuštenu granicu spustiti na 0,2 promila

Foto: VLm

Komentara 52

Avatar abakus
abakus
22:04 07.11.2016.

Ne shvaćam... Zašto bi turizam trebao imati manji porez? Nisam čuo još ni jedno jedino dobro argumentirano objašnjenje za to. Po čemu turizam zaslužuje povlaštenu stopu poreza? Osim po tome što bi je oni koji rade u turizmu željeli imati, naravno...

IV
Ivan2706
21:32 07.11.2016.

Ako im kafići nisu isplativi NEK se okrenu poljoptivredi i proizvodnji

ZE
Zemuncevic
21:47 07.11.2016.

Smanjite cijene tzv.ugostitelji!!! Vi biste najmanje trebali kukati jer ste puni ko brodovi!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije