Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ide s bratom i još jednim sretnikom

Milijarder Jeff Bezos 20. srpnja leti u svemir: 'Od pete godine sanjam o tome...'

FILE PHOTO: Amazon and Blue Origin founder Jeff Bezos addresses the media about the New Shepard rocket booster and Crew Capsule mockup at the 33rd Space Symposium in Colorado Springs
Foto: Isaiah Downing/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/2
Autori: Vecernji.hr, Hina
07.06.2021.
u 15:32

Raketa i kapsula The New Shepard dizajnirane su da autonomno prevezu šest putnika na visini od više od 100 kilometara iznad Zemljine površine

Milijarder Jeff Bezos objavio je kako će sljedeći mjesec letjeti u svemir svojom raketom Blue Origin.

"Otkad sam imao 5 godina sanjao sam o putovanju u svemir. 20. srpnja odlazim na taj put sa svojim bratom. Najveća avantura ikad s mojim najboljim prijateljem", napisao je Bezos na svom Instagramu. Podsjetimo, nedavno je Blue Origin, privatna raketna tvrtka milijardera Bezosa, priopćila da je trenutno najviša ponuda za mjesto u svemirskoj letjelici New Shepard 2,4 milijuna dolara u drugom krugu dražbe. Tvrtka je rekla da je primila više od 5.200 ponuda iz 136 različitih zemalja u prvom krugu dražbe, čija najveća ponuda nije otkrivena dok krug nije okončan.

Bezos će tako zajedno sa svojim bratom i još jednom osobom koja bude odabrana otići na put u svemir. 

Drugi krug je krenuo s prvotnom ponudom od 1,4 milijuna dolara, prema podacima s web stranice Blue Origina. Proces će trajati do 10. lipnja i završiti se u finalnoj fazi 12. lipnja, s online dražbom uživo. Raketna tvrtka je za svoj prvi suborbitalni let razgledavanja na svojoj svemirskoj letjelici odabrala 20. srpanj, što je prijelomna točka u natjecanju koje će pokrenuti novu eru privatnih komercijalnih putovanja u svemir.

Raketa i kapsula The New Shepard dizajnirane su da autonomno prevezu šest putnika na visini od više od 100 kilometara iznad Zemljine površine.

2018. godine Reuters je izvijestio da Blue Origin planira putnicima naplatiti vožnju barem 200 000 dolara, što je bilo temeljeno na procjeni planova suparnika milijardera Richarda Bransona i njegove tvrtke Virgin Galactic Holding, no čini se da se u međuvremenu to promijenilo.

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
16:05 07.06.2021.

Neka tamo i ostane.

TO
tomzag
10:31 08.06.2021.

U vrijeme kad ne možeš preko granice bez prc testa - ovakvi, možemo slobodno reći organizatori plandemije, lete u svemir.

FA
fajlpz
18:05 07.06.2021.

Možda organizira tamo Amazon dostavu pa bude još bogatiji.Ostani što duže

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije