Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Milanović nema hrabrosti da sam kaže što misli pa pušta Gabrića i Beljaka'

- Predsjednik SDP-a Zoran Milanović očito nema dovoljno hrabrosti da sam kaže ono što misli pa pušta s bokova člana HSS-a Stipu Gabrića Jamba protiv kojeg se vode tri sudska spora i ima stotinu kaznenih prijava te čelnika HSS-a Krešu Beljaka - rekao je Petrov.
16. srpnja 2016. u 21:28 176 komentara 12019 prikaza
Božo Petrov, Miro Bulj i Nikola Grmoja
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Potpredsjednik u tehničkoj vladi Božo Petrov ustvrdio je kako je očito "ulaznica" na listu Narodne koalicije, koju je nazvao narodna trgovačka koalicija - to koliko je netko u sporu s državom, odnosno zakonom, te je ocijenio da se vrlo lako dogovaraju s obzirom na podjelu fotelja dva mjeseca prije izbora.

"Što se tiče Mosta mi nikada nismo inzistirali na foteljama za razliku od HDZ-a i SDP-a gdje danas možete vidjeti da se vrlo lako dogovore jer ono što prvo podijele su fotelje i to dva mjeseca prije izbora. Govore o podjeli stotina fotelja", rekao je Petrov za Dnevnik HRT-a upitan bi li odustao od mjesta premijera u budućim postizbornim dogovorima. "Oni se prvo dogovore za fotelje. Mostu nikada nije bilo do fotelja i nama to nikada neće biti problem. Spremni smo preuzeti odgovornost, ali se nikada neće dogoditi da ucjenjujemo partnera za neku poziciju", naglasio je čelnik Mosta.

 Osobno mu je, kaže, žao što je tehnički premijer Tihomir Orešković odustao od sudjelovanja na ovim izborima, no, istaknuo je, to Most neće pogoditi iz razloga što se "već tri godine borimo protiv takvog sustava, prvo na lokalnoj razini, a onda i na državnoj razini". "Ono što su provodili HDZ i SDP posljednjih 20 godina ne može se nazvati hrvatska politika u službi hrvatskog građanina i zaštiti nacionalnih interesa", dodao je.

Nije slučajnost što me HSS najviše napada, Milanović nema hrabrosti reći što misli

Petrov je ocijenio da nije slučajnost to što ga HSS zasada najviše napada.

"Pa nije slučajno. Predsjednik SDP-a Zoran Milanović očito nema dovoljno hrabrosti da sam kaže ono što misli pa pušta s bokova člana HSS-a Stipu Gabrića Jamba protiv kojeg se vode tri sudska spora i ima stotinu kaznenih prijava te čelnika HSS-a Krešu Beljaka koji je do 28. godine činio kaznena djela opravdavajući se da je to mladost. Nisam znao da mladost traje do 28. godine. Meni je drago vidjeti da je očito ulaz na listu te narodne trgovačke koalicije to koliko ste u sporu s državom, odnosno zakonom. Ne iznenađuje me to uopće, dapače, drago mi je jer su konačno otkrili svoje pravo lice", komentirao je.

Petrov je za N1 izjave čelnika stranaka Narodne koalicije o tome da je Most prokockao povjerenje birača, budući da očekuju da će oni kazniti Most na izborima, komentirao riječima da će to odlučiti sami birači. "To će odlučiti građani. Vjerujem da vide da smo zaustavili razgradnju države i zaštitili interese Hrvatske s nešto više od 300.000 glasova, pa zamislite što možemo napraviti s milijun glasova. Ova vlada je bila nalik na druge stranke - radile su ono što su radile zadnjih 20 godina, to nismo dopustili i nećemo. Nadam se da su to građani uvidjeli",  rekao je.

S ljudima poput ovih koji su vodili SDP i HDZ nemamo što raditi, i jedni i drugi su nas pokušali prevariti

Na pitanje kako komentira prozivke da je Most produkt HDZ-a i ima li prostora za suradnju s Narodnom koalicijom, Petrov je kazao da s ljudima poput ovih koji su vodili SDP i HDZ nemaju što raditi, i da su ih i jedni i drugi pokušali prevariti. "Ako se promijeni vodstvo i ako u sljedećem sazivu budu kvalitetni ljudi, a ne trgovci, onda možemo govoriti o programu i, pogotovo, jamstvima. Jer ono čime se i danas diči koalicija su potpisali i jedni i drugi s Mostom, a onda su u Saboru to opstruirali ", naglasio je.

>> Milijan Brkić: Osobno se ispričavam građanima i članovima stranke zbog pogrešaka i propusta

Mala škola financija
Edukativni projekt
Učenici, prijavite se na nagradni natječaj i osvojite 15 tisuća kuna za svoju školu

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar XPBAT XPBOJE XOPBAT
  XPBAT XPBOJE XOPBAT:

  Jel ova izjava BP ovjerena kod javnog bilježnika?!

 • Deleted user:

  Most je pročitan.

 • Pape5:

  Božo, čovjek bi pomislio da si još na lancu, pa si tako glasan i ljut na sve i svakoga ili si tek sada svjestan da da si mali "Kalimero".