Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobre vijesti iz SAD-a

Mila jako dobro napreduje: Ni u najluđim snovima to nismo očekivali

Zagreb: Mila Rončević u pratnji roditelja odlazi na liječenje u Ameriku
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/5
23.04.2019.
u 07:56

Ovo je sve bolje od ikakve prognoze, ičeg realnog, ali još nas puno toga čeka. Transplantacija je opasna i bolest u idućih pet godina može naći neki put, kaže Marin Rončević

Mila Rončević, djevojčica koja je ujedinila Hrvatsku, a početkom mjeseca otputovala je na liječenje u SAD, jako dobro napreduje.

– Dobili smo prvu povratnu informaciju nakon započete terapije. Nalazi su takvi da ne mogu biti bolji nego što jesu, a Mila se osjeća odlično... Hvala dragome Bogu i svima koji mole i misle na nju i koji su omogućili da Mila dobije ovu priliku. Iako je dug put pred nama, već sada svjedočimo čudu... – napisao je na Facebooku njezin otac Marin Rončević.

– MRD, postotak leukemijskih blasta u koštanoj srži, joj je manji od 0,1% (stvar skaliranja tj osjetljivosti testa - možda je 0,0 a možda 0,99). Ono što je bitno jest da ni u najluđim snovima nitko nije očekivao takvu reakciju na liječenje. Sve ispod 10% je super, ispod 5% odlično, ovo je nevjerojatno – rekao je Marin Rončević za 24 sata.

Prije odlaska na liječenje MRD je bio 88 posto, potom 50 posto, a sad je samo 0,1 posto. Milino stanje sve je bolje, a uskoro bi trebala imati transplantaciju koštane srži.

– Ovo je sve bolje od ikakve prognoze, ičeg realnog, ali još nas puno toga čeka. Transplantacija je opasna i bolest u idućih pet godina može naći neki put, ali ovo je izvan svih očekivanja i odličan rezultat nakon samo pola prvog ciklusa – kaže njezin otac.

Podsjetimo, Mila se od 3. travnja nalazi u bolnici Children’s Hospital of Philadelphia koja slovi kao najbolja za liječenje leukemije kod djece, a za njezino liječenje u rekordnom roku prikupljeno je više od 37 milijuna kuna.

VIDEO Mila Rončević u pratnji roditelja odlazi na liječenje u Ameriku

Komentara 30

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
08:20 23.04.2019.

Prelijepa vijest! Sinoć razmišljam i pokušavam naći na netu informaciju kako je Mila ali svi rezultati retrage bili su stariji od 3 tjedna. I prvo što sam otvorio jutros je upravo ova divna vijest. Početak dana za poželjeti. Sretno malena i brz povratak doma.

Avatar antimaterija
antimaterija
09:43 23.04.2019.

Obitelji male Mile, hvala vam od srca za ovu lijepu vijest, baš ste mi uljepšali dan. Želim vama i maloj sve najbolje, brz oporavak i povratak doma.

Avatar navijač
navijač
10:14 23.04.2019.

Napokon nešto pozitivno u ovom žutilu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije