Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sindikati poručuju

Metalci iz 3. maja: Končarova je ponuda jedina prihvatljiva opcija

konferencija za novinare sidikata 3.maja  (1)
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
1/4
07.03.2012.
u 15:33

Regionalni SSSH i Sindikat metalaca u petak organiziraju okrugli stol "Brodogradnja danas u našem kraju nema alternativu"

U gospodarstvu Primorsko-goranske županije brodogradnji nema alternative, ni jedna druga djelatnost ne može jeu zamijeniti, a konačna odluka o privatizaciji 3. maja, odnosno zatvaranju trećeg natječajnog kruga za Sindikat metalaca potvrda je i da su oni koji odlučuju o brodogradnji shvatili da bi stečaj u slučaju riječkog škvera značio likvidaciju. Rečeno je to na današnjoj konferenciji za novinare u županijskom Savezu samostalnih sindikata Hrvatske u Rijeci na kojoj je teritorijalna povjerenica SSSH Jadranka Tomašić za petak u 10.30 u Transadriji najavila održavanje okruglog stola "Brodogradnja danas u našem kraju nema alternativu".

Za metalce u 3. maju, ponovio je njihov povjerenik Juraj Šoljić, tvrtka Jadranska ulaganja Danka Končara prihvatljivo je rješenje.

– Opstojnost 3. maja jedina je opcija, a nju nudi Končar pa i Radničko vijeće i sindikat, svjesni stanja u kojem se nalazimo i odgovornosti koju imamo, podržavaju njihovo preuzimanje 3.maja u skladu s ponudom koju su dali Vladi – kazao je Šoljić dodajući da metalci ne žele odugovlačiti i čekati da se "dogodi Poljska".

Regionalni povjerenik Sindikata metalaca Branko Kužet program restrukturiranja kroz privatizaciju, što je izabrano kao model u 3. maju, ocijenio je velikom šansom za brodogradilište te naglasio da od novog vlasnika, Končarove tvrtke "Jadranska ulaganja" očekuje ekonomsku konsolidaciju, kadrovsko restrukturiranje, tehnološku obnovu uz ulaganje od 40 milijuna eura te nove poslove jer bez novih poslova neće biti učinka privatizacije.

– U 3. maju program restrukturiranja već se počeo provoditi i prije privatizacije, pozitivni su efekti vidljivi kroz smanjenje gubitaka u odnosu na prethodne godine, ugovaranje novih poslova i redovito servisiranje obveza – kazao je Kužet napominjući da je time poslana poruka da ima nade i kako i uprava i radnici žele sudjelovati u razvoju 3. maja.

Komentara 5

FA
Fantom47
08:37 08.03.2012.

Kako je lijepo pročitati ove pametne sindikaliste. Kad je alternativa Zavod za nezaposlene, onda može i privatizacija.

FE
Felicijen
18:17 07.03.2012.

Sad će najvjerojatnije početi priče kao : Zašto bi dali baš njemu ? Njegov deda je još u I svjetskom ratu....

IT
i_tata_bi_sine
18:36 07.03.2012.

Osuđeni lopov vas kupio.Svijetla vas budućnost čeka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije