Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ima li kraja

Merkel: Europska dužnička kriza trajat će barem još pet godina

'German Chancellor Angela Merkel (L) talks to new European Central Bank (ECB) President Mario Draghi prior to a farewell ceremony for outgoing ECB President Jean-Claude Trichet (C, in background) prio
Reuters/Pixsell
03.11.2012.
u 16:07

Merkel tvrdi da je Europa na pravom putu za izlazak iz krize, ali da "tko god mislim da se ovo može srediti u samo jednoj ili dvije godine je u krivu".

Njemačka kancelarka Angela Merkel vjeruje da će dužnička kriza u Europi potrajati barem još pet godina.

Merkel tvrdi da je Europa na pravom putu za izlazak iz krize, ali da \"tko god mislim da se ovo može srediti u samo jednoj ili dvije godine je u krivu\".

Nekoliko je zemalja eurozone već nekoliko godina teško pogođeno financijskom krizom. Posebice se to odnosi na Grčku, koja se muči s širokim mjerama štednje i rezanja troškova zbog nagomilanih dugova. 

Posljednje procjene govore da će za oporavak Grčke trebati i puno više novca, nego su bile procjene i najgorih scenarija.

Merkel je u subotu na skupu svoje stranke u Berlinu ponovno istaknula potrebu za štednjom, te poručila: \"Vrijeme je da malo discipline. Jer u protivnom Europa neće moći privući strane investicije\".

>>Prijeti ekonomska kataklizma jer bi slom eura koštao 19.000 mlrd. eura

>>Soros: Nijemci, napustite eurozonu i nestat će kriza u EU!

Komentara 13

Avatar pupoljak
pupoljak
16:20 03.11.2012.

Kaj, i Merkelica je na putu da nađe put koji vodi do svjetla kroz tunel, ali joj treba naj manje pet godina. Dajte joj još jedan mandat da i nas osvjetla na putevima prema EU.

Avatar pupoljak
pupoljak
16:23 03.11.2012.

A bogme kod njih nema plaćanja plastičnih boca.

NE
nezaposleni
16:18 03.11.2012.

Jedva ćekam da uđemo u EU. nadam se da su njihovi Kontejneri,bolje opskrbljeni s hranom od naših.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije