Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cestovni bolid

Mercedes s 510 KS koji je vozio Kamenički stoji 750.000 kuna

Marin Komenički - mercedes
Foto: Instagram
1/6
24.08.2018.
u 13:15

Ako se trkački vozi javnim prometnicama, zbog svoje snage i okretnog momenta od kamionskih 700 Nm koji se prenose na stražnje kotače pa lakše može proklizati, može biti vrlo opasan.

Mercedes C63 AMG Coupe koji se proizvodi od 2016., kakvim je upravljao Marin Kamenički (20), koji je sinoć očito zbog prevelike brzine skrivio prometnu nesreću na Ilici kojoj su poginule dvije osobe pokreće moćni 4,0-litreni biturbo V8 benzinac s 510 KS.

Pravi cestovni bolid je konstruiran tako da osim cestom bude spreman i za jurnjavu pistom, a dakako, ako se trkački vozi javnim prometnicama, zbog svoje snage i okretnog momenta od kamionskih 700 Nm koji se prenose na stražnje kotače pa lakše može proklizati, može biti vrlo opasan.

Marin Komenički - mercedes
1/15

To se očito, prema policijskom izvješću, dogodilo Kameničkom, koji je vjerojatno zbog prevelike brzine naletio na rubni kamen s desne strane, a auto se odbio u lijevo u suprotni trak na nesretne vozače koji su se Ilicom od Vrapča kretali prema gradu.
Najsnažnija izvedba Mercedes C-klase do stotke dolazi za samo 3,8 s, a najveća brzina je 290 km/h.

Cijena takvog automobila je od oko 750.000 kuna.

Nakon višegodišnjeg ograničenja snage motora automobila Sabor je 2015. godine ukinuo odredbu da vozači do 24 godine ne smiju voziti auto snažniji od 109 KS. Vlada je obrazložila tu promjenu odlukom Ustavnog suda koji je 2014. osporio tu odredbu, kao i direktivom Europske unije.

Tako je 20-godišnji Kamenički sasvim legalno mogao voziti automobil od 510 KS.

Ključne riječi

Komentara 78

DU
Deleted user
13:25 24.08.2018.

Cestitke njegovim roditeljima! Bravo! Lijepog ste decaka odgojili. Ako postoji pakao nadam se da ce te svi skupa u njemu zavrstiti i slicni vama dzubrad roditelji i dzubrad od djece . Tj. ubojice nevinih ljudi .

VK
VKSS
13:30 24.08.2018.

Dva života izgubljena,dvije obitelji tuguju.Ne znam što se to događa više neki dan pročelnica koji nikad ne pije osim ta tri puta kad je imala prometnu u*i covjeka i njegovu obitelj zavije u crno...ne znam nesto ne stima u pravosudu

IV
Ivancor
13:30 24.08.2018.

Žao je meni nevini poginuli , zar tako dva mlada života ,dvije ??? obitelju upropaštene zbog uobraženog derišta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije