Naslovnica Vijesti Hrvatska

Medved otvorio Memorijalnu sobu Domovinskog rata u Iloku

Ministar je upozorio na stambena pitanja koja postoje i na drugim područjima Hrvatske.
11. siječnja 2019. u 16:28 0 komentara 207 prikaza
Tomo Medved
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Ministar branitelja u Vladi RH Tomo Medved otvorio je danas u Iloku Memorijalnu sobu Domovinskog rata Ilok. Medved je tom prilikom rekao kako je zadovoljan iniciranjem i postavljanjem Memorijalne sobe koja je otvorena kao sjećanje na vrijeme obrane domovine, na vrijeme stradanja Grada Iloka. Kazao je kako je u vrijeme rata i sam bio sudionik obrane Iloka ali i da svako vrijeme nosi svoje izazove.

panel rasprava Europa Europarlamentarci ne vjeruju da će prisustvo na danu Republike Srpske imati negativne posljedice po Hrvatsku

-Tako i danas, 27 godina poslije, pred nama su novi izazovi ali smo svi ponosni na ono što smo učinili u Domovinskom ratu koji je najsnažniji temelj samostalne i suverene RH. Sa svim hrvatskim braniteljima kao i stradalnicima Domovinskog rata iznalazimo modele i tražimo rješenja kako bi dali odgovor na pitanja koja su važna, vezana za očuvanje tih povijesnih vrijednosti ali jednako tako vezana za statusna i materijalna pitanja hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata. Na tom tragu smo uložili izniman napor i donijeli novi Zakon o hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji koji je kroz cjeloviti pristup prepoznao najvažnija područja koja su bitna upravo u cilju očuvanja i statusa i zdravlja naše populacije, rekao je Medved.

Dodao je i kako je ministarstvo prije nešto više od dvije godine osiguralo gotovo pola milijardi kuna više sredstava koja su usmjerena na mjere od životnog značaja stradalničke populacije gdje je istakao očuvanje kvalitete zdravlja.

-Tu je i stambeno pitanje i čitav niz drugih područja. Ono što je posebno važno jest i kroz izgradnju i održavanje spomen obilježja, kroz postavljanje ovakvih memorijalnih soba, djelovati kako se ne bi zaboravila istina o Domovinskom ratu, kazao je Medved.

Inicijator otvaranja Spomen sobe u Iloku Ilija Pole kazao je kako se u sobi nalaze fotografije stradalih Iločana za vrijeme Domovinskog rata, fotografije egzodusa Iločana 17. listopada 1991. godine, nešto staroga naoružanja i opreme koje su koristili branitelji. Podsjetio je i kako je za vrijeme Domovinskoga rata poginulo 28 Iločana te najavio kako će tijekom ove godine u Iloku biti podignut i središnji spomenik za stradale u Domovinskom ratu.

CCC
Must have
Proljetni komadi u kojima ćete izgledati stajliš, a za njih ne morate potrošiti pravo bogatstvo

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.