Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBRAZOVANJE

Međunarodni znanstveni skup 'Društvo i tehnologija 2024' istražuje budućnost kreativnih industrija u eri umjetne inteligencije

Zagreb: Konferencija Večernjeg lista "Kraj budućnosti"
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/2
26.02.2024.
u 10:49

Alma Mater Europaea i suorganizatori okupljaju vodeće međunarodne istraživače u Zagrebu, 18. i 19. travnja 2024.

Alma Mater Europaea, u suradnji sa znanstvenim časopisima "Medijska istraživanja" i "Media, Culture and Public Relations", Fakultetom hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, Grafičkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatskim katoličkim sveučilištem, tvrtkom Media Net d.o.o. i  Hrvatskom zajednicom inovatora, te u suradnji sa znanstvenim časopisima “Interdisciplinary Description of Complex Systems” i “Acta graphica” te Zakladom Konrad-Adenauer-Stiftung i Agencijom za elektroničke medije s ponosom najavljuje održavanje međunarodnog znanstvenog skupa "Društvo i tehnologija 2024: Kreativne industrije i umjetna inteligencija", navodi se u priopćenju Alma Mater Europaee.

Međunarodni znanstveni skup Društvo i tehnologija održati će se 18. i 19. travnja 2024. godine u prostorijama ZICER-a, Zagrebačkog inovacijskog centra. Ovaj događaj okuplja stručnjake, znanstvenike i praktičare kako bi razmijenili kako bi podijelili nova saznanja i ideje o razvoju umjetne inteligencije i kreativne industrije kao pokretača suvremenog društva.

Uvaženi govornici će podijeliti saznanja i uvide o razvoju kreativnih industrija u kontekstu umjetne inteligencije. Među njima su doc.dr.sc. Robert Kopal, predsjednik Uprave Sveučilišta primijenjenih znanosti EFFECTUS i član Povjerenstva za etičku primjenu digitalnih tehnologija i umjetne inteligencije pri CARNET-u, dr.sc. Ljubiša Bojić, viši znanstveni suradnik u Digital Society Labu Instituta za filozofiju i društvenu teoriju Univerziteta u Beogradu i istraživač za umjetnu inteligenciju u Programu za razvoj Ujedinjenih naroda, te doc.dr.sc. Lana Ciboci Perša, docentica na Odjelu za komunikologiju Hrvatskog katoličkog sveučilišta i potpredsjednica Udruge za komunikacijsku i medijsku kulturu. Ovi istaknuti stručnjaci iznijet će svoja iskustva i uvide vezane za prilike i izazove s kojima se kreativne industrije suočavaju u suvremenoj eri umjetne inteligencije.

Ovaj dvodnevni događaj će pokriti širok raspon tema – od primjene umjetne inteligencije u kreativnim procesima do etičkih i društvenih izazova koje takve tehnologije donose. Također, pružiti će izvrsnu priliku za znanstvenike, istraživače i profesionalce da se upoznaju s najnovijim istraživanjima na raskrižju umjetne inteligencije i kreativnosti.

U današnjem svijetu, gdje granice između tehnologije, kulture i znanosti postaju sve fluidnije, održavanje međunarodnih znanstvenih skupova nije samo pitanje akademskog prestiža, već ključni element u poticanju inovacija, ekonomskog razvoja i međunarodne suradnje. Skupovi poput ovog pružaju jedinstvenu priliku za razmjenu znanja, ideja i najnovijih dostignuća između vodećih stručnjaka iz različitih dijelova svijeta, čime se otvaraju vrata novim istraživanjima, projektima i tehnologijama koje mogu imati dalekosežan utjecaj na društvo u cjelini.

Za više informacija o konferenciji i registraciji posjetite web stranicu dit.almamater.si

Robert Kopal na Večernjakovoj konferenciji 'Kraj budućnosti': 'Fakenews će imati 70% retweeta više nego istinita'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije