Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pravedna odšteta

Maškarin prijavio ravnatelja KBC-a jer ne da dokumente o liječenju

\'151008 MIROSLAV MASKARIN S ODVJETNICIMA I RODITELJIMA DANAS NA RIJECKOM SUDU............. Photo: pero lovrovic/Vecernji list\'
Arhiva VL
30.01.2011.
u 22:00

Mladi Rabljanin traži da Državno odvjetništvo ustanovi sprečava li Haller dokazivanje u postupku na sudu.

Četiri godine nakon su počeli sudski postupci u slučaju Maškarin, mladi Rabljanin koji je s rutinske operacije crvuljka u riječkoj bolnici u srpnju 2006. godine izašao bez lijeve noge, strpljivo čeka pravdu i pravednu odštetu. Nakon zadnjeg ročišta na Općinskom sudu, kada je njegovoj odvjetnici Ingrid Barić odbijen prijedlog za saslušanje po njenu mišljenju važnih svjedoka, liječnika uključenih u postoperativnu skrb, "kap je prelila čašu".

Papiri uvijek manjkavi

Maškarin je Državnom odvjetništvu kazneno prijavio Hermana Hallera, ravnatelja KBC-a Rijeka, zbog sprečavanja dokazivanja držeći ga najodgovornijim što iz bolnice medicinska dokumentacija stiže na jedvite jade, nakon višekratnog traženja, a kad se i dostavi, manjkava je. Usto je dio dokumentacije i očitovanja liječnika koji su se o njemu brinuli, dani Povjerenstvu Hrvatske liječničke komore, označeni službenom tajnom. Upravo to, uvjeren je, priječi da se u postupku, koji se po njegovoj i tužbi njegove obitelji za naknadu štete vodi pred sudom, ustanovi istina i pošteno presudi. Mladić i obitelj potražuju od KBC-a i države 14 milijuna kuna zbog gubitka noge i pretrpljenih boli, što je najveći odštetni zahtjev u našem zdravstvu, po mnogima zbog zatraženog iznosa neostvariv.

Što je bilo "dan poslije"

Zbog istog slučaja sudi se zbog nesavjesnog liječenja kirurgu Branku Popoviću koji je pri zahvatu zarezao mladićevu aortu, a u oba postupka ključna su vještačenja, koja su posve oprečna pa je u kaznenom postupku zatraženo i treće mišljenje, koje se još čeka. Naime, zagrebački vještaci tvrde da je kirurg pogriješio pri zahvatu, splitski da je sporna postoperativna skrb za pacijenta kada je propušteno pravodobno učiniti zahvate kojima bi možda bila spriječena amputacija noge.

Upravo u raspravi o "danu poslije" koji je za splitske vještake kritičan isplivalo je da ponovno manjka dokumentacija iz koje bi se razjasnilo "ako laže, tko laže" jer su iskazi liječnika o pravodobnosti reakcije oprečni. Od KBC-a je Sud ponovno zatražio dokumentaciju, no Maškarin očito ne vjeruje da će ona biti dostavljena.

Komentara 5

Avatar valic
valic
21:05 30.01.2011.

Hm

CP
copy paste
22:45 30.01.2011.

ma netreba ni doktore razapinjat zbog pogrešaka jer i oni su na kraju krajeva samo ljudi,a svi znamo da ljudi griješe.nije mu taj doktor želio učiniti zlo već mu je pokušao pomoći ali se dogodilo to što se dogodilo.treba imati na umu i sve dobre stvari koje lječnici naprave,a ne samo gledati njihove pogreške.žao mi je dečka jer noga je nezamjenjiva i želim mu da dobije odštetu.koliko veliku neznam-nek se nađu na pola jer neznam ko tu može isplatit 14 milijuna.mad je i tih 14 milijuna ništa u usporedbi sa jednom nogom ili ljudskim zdravljem.nema tih para na svijetu koji mogu nadomjestit zdravlje ili djelove tijela.

OB
-obrisani-
22:51 30.01.2011.

Svi se oni itekako štite... To im je još ostalo iz socijalizma. Nije bitna norma, pravilo, struka, znanje, nego je bitno da svi mi surađujemo i da štitimo svoje guzice... Žao mi je maloga ali odvjetnica mora biti spremna na to da ovdje neće uspjeti istjerati pravičnu naknadu štete... Osim toga mali nije hercegovno... Dakle, pravac Strasbourgh... A DORH ne da neće provjeriti nego će spaliti sve dokaze koji postoje, zaprijetiti medicinskim sestrama da ne pisnu niti riječi kako ne bi dobile otkaze sa napomenama da se nigdje ne bi mogle zaposliti... Mafija, narode, mafija se štiti... Počev od kriterija naknade štete pa preko postupka do rasplinjavanja odgovornosti... Džubrad....hulhe...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije