Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marijana Petir:

'Sporazum s BiH preduvjet rješavanja problema zagađenog zraka'

Marijana Petir
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
1/4
30.10.2015.
u 18:38

Po pitanju zagađenja zakazale su državne institucije, smatra Petir

– Hrvatska vlada mora se aktivnije nego dosad uključiti u rješavanje problema onečišćenja zraka u Slavonskom Brodu, no pritom nitko od nas ne smije zaboraviti niti ulogu JANAF-a, kao državne tvrtke koja obavlja ulogu transporta nafte proizvedene u Rafineriji u BiH – kazala je zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir na tiskovnoj konferenciji u Slavonskom Brodu.

Prema njezinim riječima, jako je važno utvrditi odgovara li kakvoća tog goriva visokim europskim standardima, pa bi Hrvatska kao članica EU o tome morala voditi računa. Istaknula je kako se prvo zastupničko pitanje koje je ona postavila Europskoj komisiji odnosilo upravo na kvalitetu zraka i zdravlje građana Slavonskog Broda te kako je u tom trenutku taj problem podignut na europsku razinu. Dodala je kako su po pitanju zagađenja zakazale državne institucije, prvenstveno ministarstva vanjskih poslova i zaštite okoliša, koja su počela direktno komunicirati s Republikom Srpskom, zaobilazeći Bosnu i Hercegovinu kao državu. Time su, kaže, dali na značenju jednom entitetu koji ne drži previše do poštivanja standarda na području zaštite okoliša.

– Tražimo od Vlade da konačno potpiše sporazum s BiH o suradnji i rješavanju otvorenih pitanja na području zaštite okoliša i održivog razvoja, što je preduvjet za rješavanje pitanja zagađenja zraka iz Rafinerije – istaknula je Petir. 

>> Rafinerija B. Brod: Obećavamo, 2015. zrak će biti potpuno čist

>> Bosanskobrodska rafinerija pred propašću, je li to šansa za sisačku?

Komentara 4

DH
dalibor.hren
09:35 31.10.2015.

Dugo se nije oglasila. Očito ima jako puno posla u Bruxellesu. Uhljeb ostaje uhljeb. Postigla je svoj cilj i sluša Parni valjak:"Pusti nek traje..."

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
09:31 31.10.2015.

Petir jednako Petrovic Jakovina ..... Uhljeb bez sata radnog staža

PR
propalismoFranjoskroz
19:50 30.10.2015.

Interesantna je ta percepcija njuha.U S.Brodu smrdi i prosvjeduje se da se rafinerija preko save zatvori a u Sisku mirisi i prosvjeduje se da se ne zatvori???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije