Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ultramaraton

Makedonci krenuli na 860 km dug put za Tošu Proeskog

toše, maraton (1)
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/12
13.10.2011.
u 11:41

– Na ovaj način želimo povezati sve ljude dobre volje od Hrvatske do Makedonije koji su ga za života voljeli, a nakon njegove smrti poštuju njegov lik i djelo – rekao je maratonac Naum Kapričeski

Osamnaest trkača iz Makedonije krenulo je jutros u 6.20 sati na memorijalni ultramaraton Nova Gradiška – Kruševo dug 860 kilometara u znak sjećanja na pjevača Tošu Proeskog koji je upravo u to vrijeme prije četiri godine poginuo u teškoj prometnoj nesreći na autocesti Zagreb – Lipovac pokraj Nove Gradiške.

Ispred spomenika makedonskom slavuju pokraj stadiona NK Sloge maratonce su na startu ispratili predstavnici makedonskog veleposlanstva u Hrvatskoj, Grada Nove Gradiške i brojni obožavatelji.

– Ne očekujemo nikakve probleme jer smo dobro fizički i logistički pripremljeni, a nosi nas i velika želja da očuvamo sjećanje na našeg Tošu. Na ovaj način želimo povezati sve ljude dobre volje od Hrvatske do Makedonije koji su ga za života voljeli, a nakon njegove smrti poštuju njegov lik i djelo – rekao je maratonac Naum Kapričeski.

Ključne riječi

Komentara 19

BA
bandido
13:00 13.10.2011.

kak stvarno zivi ta skvadra ovih dana? nekad su zivjeli od dotacija razvijenijih republika a danas mi nije jasno od ceg zive. Ok po ljeti ima paprike i paradajza al kak po zimi?

LA
latica
13:34 13.10.2011.

Eh šteta takvog bića...još više žalim kad shvatim da na ovakvima kao što je worldwizards svijet ostaje.Počivao u miru Toše!

DU
Deleted user
12:24 13.10.2011.

evo citam, to su upravo objavili i u engleskim novinama....ahahaha,koga boli kyrac za tutu peroskog

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije