Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ropstvo u bih

Majka zarobljene Njemice negira da je njena kći bila zlostavljana

Kristina Sieger
AFP/ PIXSELL
29.05.2012.
u 10:00

Kristina Siegler tvrdi da Marinkovići njenu kćer Karlu nisu zlostavljali i kako su to izmišljotine susjeda. Djevojka je u teškom stanju, puna ozljeda.

Sve je više šokantnih svjedočenja mještana Gojčina i Repuha o hororu koji je više od osam godina proživljavala 19-godišnja Njemica koja je, kako se sumnja, bila u klasičnom ropstvu na imanju romske obitelji Marinković u zaseoku Karavlasi kod Kalesije u BiH.

Vješto su je krili

Nakon što je bračni par Milenko i Slavojka Marinković uhićen, bez straha od moguće osvete, stanovnici ovih mjesta svjedoče o zlostavljanju djevojke.

– Svojim sam očima gledao kada su je natjerali da zaveže opasnog psa, kojem nitko od njih nije smio prići. Ona je to učinila, borila se s tim psom, a oni su se smijali. Pas ju je izgrizao po rukama. Samo su joj krpom zavili ranu, ali je nitko nije odveo liječniku – ispričao je Samir Vokić za Bportal.ba.

U osam godina u Karavlasima djevojka nikada nije posjetila liječnika. Nije išla u školu niti je imala dokumente. Njen boravak, potvrđeno nam je iz policije, nikada nije prijavljen.

– Jednom je pokušala pobjeći, no stigli su je u susjednom selu i zatim brutalno pretukli – kaže Vokić. Oni koji su imali priliku vidjeti Njemicu kažu da ožiljci po njenoj glavi, licu, leđima i rukama upućuju na teške ozljede. Kako sada tvrde, stanovnici su i prije svjedočili zlostavljanju – djevojku je bračni par tjerao da gura zaprežna kola u koja je bila upregnuta umjesto konja, jela je bundevu, a u leđa su je gađali srpom jer je “krala” hranu svinjama... Karla je spašena zahvaljujući Seadu Makaliću, koji je jedini imao hrabrosti progovoriti i fotografirati djevojku koja je, inače, bježala čim bi čula muški glas. Tek je nakon toga uslijedila akcija policajaca. I on kaže da je upozoravao na taj strašni slučaj, ali da su djevojku “domaćini” vješto krili.

Tužiteljica Gordana Tadić obavila je u sigurnoj kući, u prisutnosti psihologa i osoblja Službe za strance BiH, razgovor s Karlom. Njeno je psihofizičko stanje sada puno bolje. Ovo je bio prvi razgovor tužiteljice s djevojkom, a ne saslušanje jer ona još nije sposobna svjedočiti. Karla je govorila o mučenju, ali se te izjave neće koristiti u istrazi nego će se uzeti posebna izjava kada djevojčino stanje to bude dopuštalo.

Nije silovana

Tužiteljica je izdala nalog da psiholozi i liječnici obave sudska vještačenja mentalnog i fizičkog zdravlja djevojke. Njeno tijelo puno je ožiljaka, a vještačenjem bi se trebao utvrditi način i vrijeme ozljeđivanja. Nema dokaza, što potvrđuje i ginekološki nalaz, da je seksualno zlostavljana.

Kristina Sieger, djevojčina majka, u Karavlasima je pod nadzorom policije i ne može napustiti BiH do završetka istrage. Jučer je ponovno negirala da je njena kći bila zlostavljana.

– Spasila sam djecu i sebe od prvog muža u Njemačkoj. Nju nikada nitko nije zlostavljao kao što to tvrde susjedi. Znala bi dobiti batine, kao i većina djece, kada ne bi bila poslušna. Zar bih ja kao majka mogla dopustiti da je netko maltretira i nad njom se iživljava, a pogotovo da je netko seksualno iskorištava – kazala je Kristina i dalje tvrdeći da se kći zove Bedina te da ju je u BiH dovela kada se udala za Milenka Marinkovića i postala mu žena, a da je pobjegla u BiH nakon što je prvi suprug pokušao silovati tada osmogodišnju Karlu i da je sad s Milenkom. Zaručila se s njim u Zvorniku iako je on već imao bračni list pa je pokrenuta istraga i protiv tamošnjih službenika zbog nepoštovanja zakona. Majka je potvrdila i da Karlin boravak u BiH nikada nije prijavila, a njene susjede sad se čude što djevojku nije tražila njemačka policija.

Njena je kći, dodaje, u Njemačkoj pohađala specijalnu školu zbog mentalne retardacije. Inače, obitelj Marinković iz Karavlasa preselila se u obližnje selo Caparde. Slučaj zlostavljanja Njemice tako sve više podsjeća na “crnu sapunicu”, kao po nekom romskom scenariju.

Ključne riječi

Komentara 13

RE
reason
13:13 29.05.2012.

Molim vas da ovakvu osobu ne nazivate majkom.

Avatar Vuglec
Vuglec
10:36 29.05.2012.

Izgleda da ovdje imamo pored očuha i majku monstruma? Gdje su sada B.a.b.e i neva Telle?

SC
scary
10:49 29.05.2012.

gdje je sada crkva? ovakve stvari treba osuditi! al ne, oni se drže samo p***** i embrija, umjesto da pozovu narod da otvori oči i spriječi zlostavljanja u obiteljima, da se ljudi ne prave da ne vide...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije