Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TALIJANI OSTALI BEZ POGONA

Lučka kapetanija kod Visa spasila jedrilicu s deset osoba

Miranda Cikotic/PIXSELL
29.07.2021.
u 12:59

Do gubitka pogona jedrilice došlo zbog konopa koji se zapetljao u brodski vijak

Deset osoba koje su bile na jedrilici koja je plovila pod talijanskom zastavom i nakon ponoći ostala bez pogona nedaleko Visa spasili su djelatnici Lučke kapetanije Split, priopćilo je u četvrtak  Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Dežurni djelatnik prometa Lučke kapetanije Split zaprimio je poziv u pomoć jedrilice talijanske zastave koja je ostala bez pogona te je u četvrtak pedesetak minuta nakon ponoći obavijestio zapovjednika motornog broda Pojišan Lučke kapetanije koji je u 1 sat nakon ponoći s otoka Biševo krenuo prema prijavljenoj lokaciji.

Jedrilica se nalazila dvije nautičke milje zapadno od rta Stupišće na otoku Visu i na njoj se nalazilo deset osoba.  Nakon dolaska na prijavljenu lokaciju motorni brod Pojišan je izvijestio kako je do gubitka pogona jedrilice došlo zbog konopa koji se zapetljao u brodski vijak, pa je jedrilicu uzeo u tegalj.

Akcija je okončana oko 2 sata kada je jedrilica dotegljena na sigurno sidrište u luci Komiža na otoku Visu.

 

>> Pogledajte i ovaj video: Prvi put od 2019. u Hrvatskoj u jednom danu više od milijun turista!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije