Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEĆ 160 PREKRŠAJA

Glisiranje preblizu obale im je najproblematičnije, a evo koliko su novaca ukupno naplatili

Vodice: Lučka kapetanija provodi akciju pojačanog nadzora sigurnosti plovidbe
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/2
29.07.2021.
u 11:44

Kazna za nedozvoljeno glisiranje u pojasu 300 metara od obale kreće se između 500 i deset tisuća kuna

Jučer su u Vodicama bez dozvole i na ilegalno iznajmljenom jet skiju teško ozlijeđeni Nijemac (29) i maloljetna djevojka koji su u vožnji udarili u katamaran. To je samo jedan od 160 prekršaja koje je šibenska Pomorska policija ove godine evidentirala i sankcionirala.

Kako doznaje Šibenik.in, na području Šibensko-kninske županije pomorska je policija u ovoj godini naplatila kazni u iznosu od 80 tisuća kuna.

- Riječ je najviše o prekršiteljima iz Pomorskog zakonika gdje prednjači glisiranje na udaljenosti manjoj od 300 metala od obale. Takvih je bilo 106 prekršaja, a počinitelji su i domaći i stranci – navodi policijski glasnogovornik Šime Pavić.

Kazna za nedozvoljeno glisiranje u pojasu 300 metara od obale kreće se između 500 i deset tisuća kuna, a kazna za upravljanje plovilom bez dozvole, u što spada i jet ski, može biti između dvije i pet tisuća kuna.

Kako je kazao policijski glasnogovornik Šime Pavić, pomorska policija službu na moru obavlja 24 sata i to na području od Murtera, svih otoka i Vodica, preko Brodarice pa dalje južno sve do Rogoznice.

 

>> VIDEO Ekstremne vrućine: Stiže toplinski val i temperature do 45°C!

Ključne riječi

Komentara 1

MA
marusa98
20:23 29.07.2021.

mnogo puta ni 300m za policiju nije dovoljno, punenje proračuna ali nikad od domačeg gosta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije