Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Liječnici prodavali bebe lažući da su umrle

Victor Manuel Mancera Gonzalez, 74-godišnji liječnik, naplatio je djevojčicu 4500 kuna, a psihologinja Cinthia Nayeli Perez Ortiz kupila je malenu Dianu za 5500 kn.
07. studenoga 2009. u 23:44 3 komentara 5 prikaza
bebe
Foto: Reuters/PIXSELL

Meksička policija uhitila je trojicu liječnika, recepcionara i medicinsku sestru. Oni su bili zaposleni u privatnoj klinici Central de Oriente, a optuženi su za krađu i prodaju novorođenčadi.

Osim njih, u Mexico Cityju uhićen je i bračni par te psihologinja, koji su kupili dvije djevojčice te su ih nakon toga prijavili kao vlastitu djecu.

Medicinsko je osoblje roditeljima govorilo da su im djeca umrla odmah nakon porođaja. Osim dviju djevojčica, putem DNK-testova ustanovljeno je kako je Diana Fernando Castillo, biološka kći Vanese Edith Castillo Guzmán, također bila prodana.

Victor Manuel Mancera Gonzalez, 74-godišnji liječnik, naplatio je djevojčicu 4500 kuna, a psihologinja Cinthia Nayeli Perez Ortiz kupila je malenu Dianu za 5500 kn. Psihologinja je dijete “nabavila” uz pomoć doktora, koji su joj kazali kako može dobiti dijete od žena koje ga nisu željele imati, na što je ona pristala pa joj je doktor dijete donio na željezničku stanicu gdje ga je ona preuzela.

 Jorge Adalberto Guerrero Bustoa, Victor Manuel Mancera Gonzalez, Alfredo Ortiz Rosas, medicinska sestra Maria Guadalupe Castro Morales i recepcionar Leonel Rodriguez Mondragon optuženi su za prodaju djece te organizirani kriminal.

Zbog 39 litara ulja
Bugarin proživljava dramu u Hrvatskoj: Dobio visoku kaznu, boravi u vozilu na granici
Oporavilište za divlje životinje u Osijeku
Briga o okolišu
Upoznajte ljude koji se brinu o divljim životinjama svaki dan
  • poduzetnik:

    Idiot koji ima 74 god. i prodaje malu djecu i jos ga novinari nazivaju lijecnikom. Kad je on planirao otici u penziju? Sve ima svoju granicu samo glupost i pohlepa su bezkonacne.

  • -obrisani-:

    Strasno...cak i ovko star doktor se Boga ne boji.. a sto bi se i bojao kad ga od malena u crkvi uce da je Bog samo milostiv, oni vjeruju u Boziju ljubav za njih izgleda Bozija kazna i ne postoji..

  • citalac_vl:

    Da, iako je liječnik to uradio babylon-u je u krajnjoj instanciji kriv Bog. Pa što bi i ateisti bez boga? Koga bi napadali?