Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPOR OKO VEĆIH PLAĆA Zbog nepotpisana aneksa s HZZO-om sindikat tvrdi:

Liječnici prekršili kolektivni ugovor

26.01.2009.
u 19:39

U pojedinim domovima zdravlja s plaćama nije isplaćena i povišica od šest posto koju zaposlenima jamči sporazum o plaćama u državnim i javnim službama i čije zamrzavanje sindikalci nisu dopustili potkraj studenog.

Ravnatelj bjelovarskog DZ-a Branislav Ljubić kaže da zaposlenima nije mogao isplatiti povišicu jer je iz HZZO-a dobio istu količinu novca kao prijašnjeg mjeseca, bez šestpostotnog povećanja.
– Nismo ni mogli dobiti veći iznos jer nismo potpisali aneks ugovora o financiranju za ovu godinu – kaže dr. Ljubić.

No Spomenka Avberšek, šefica Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi, upozorava da su ti poslodavci prekršili kolektivni ugovor. A ima li kraja sukobu između dijela obiteljskih liječnika s HZZO-om i Ministarstvom zdravstva vidjet će se već ovih dana.

Nakon sastanka ministra Milinovića s predstavnicima Hrvatske liječničke komore i HZZO-a, ugovor s obiteljskim liječnicima trebao bi doživjeti određene promjene. Predsjednik Komore dr. Hrvoje Minigo kaže kako je dogovoreno da će liječnici fiksnu glavarinu od 109 posto u odnosu prema lani dobivati cijelu godinu, no to mora potvrditi Upravno vijeće HZZO-a.

Fiksna glavarina podrazumijeva 80 posto novca za osnovno liječenje, 10 posto za preventivne preglede i 10 posto za ispunjavanje ugovornih obveza te 6 posto za veće plaće i još 1500 kuna na mjesec, što je naknada za administrativne poslove. (Ro. K., D. G.)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije