Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUKOB susjeda

'Tukli su nas letvama i bejzbol palicama. Neki su imali i oružje'

kuća
Foto: Vedran Balen
05.05.2014.
u 16:58

Iz policije su izvijestili kako je u sukobu dviju obitelji ozlijeđeno više osoba

Tukli su nas letvama i palicama za bejzbol. Neki su imali i vatreno oružje i prava je sreća što ga nisu upotrijebili. Prijetili su kako će mi ubiti ženu i djecu – kaže Miro Tomić iz Gornje Vrbe pokraj Slavonskog Broda. On tvrdi kako je njegovu obitelj u petak navečer napalo pedesetak susjeda romske nacionalnosti, pri čemu je najgore prošla njegova majka kojoj je slomljen nos. Osim što su ih pretukli, uništili su im i auto. On i brat majku su najprije odvezli u brodsku, a zatim i u osječku bolnicu, jer je kako krvarila. Dodaje i kako su ga napadači vrijeđali na nacionalnoj osnovi i vikali mu kako tu ne može živjeti nitko tko nije pravoslavne vjere.

Do sukoba je navodno došlo nakon što su Tomići optužili susjede koji žive preko puta njih da im kradu drva za ogrjev. Tučnjava se dogodila ispred kuće obitelji Tomić (na slici). Pokušali smo doći i do izjave druge obitelji, ali u vrijeme našeg posjeta nikoga nije bilo kod kuće.

– Odmah nakon sukoba otputovali su u Italiju, oni često idu tamo. Ne znam što se događalo sporne večeri. Čuo sam nekakvu galamu, ali nisam izlazio iz kuće jer me ne zanimaju tuđe stvari – rekao je susjed Slavko.

Iz policije su izvijestili kako je u sukobu dviju obitelji ozlijeđeno više osoba. Neki od sudionika prilikom intervencije vrijeđali su i policajce, a jednome su prijetili i smrću. Kriminalističkim istraživanjem nad više osoba policija je potvrdila sumnju u kaznena djela teške tjelesne ozljede, oštećenja tuđe stvari i prijetnje. Svi počinitelji bit će kazneno prijavljeni Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu. Također, policija podnosi optužne prijedloge protiv svih počinitelja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira Prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu.

>> Ukrao curici štenca, majci joj slomio ruku, svi u tramvaju šutjeli

Komentara 12

GA
gavran
17:12 05.05.2014.

napalo ih 50 susjeda...prebili ih, razbili im auto, prijetili policiji, cak i smrcu, a sve ih tuze bez razlike...valjda su ovi bili nemirni dok su ih pripadnici zasticene nacionalne manjine tukli....e, sramota...

DE
Dejan1000
17:40 05.05.2014.

U Hrvatskoj svi mogu terorizirati Hrvate.

AI
Ante III
18:06 05.05.2014.

I opet ce Hrvatski narod ustati da brani svoje jos samo malo i ovaj put nemojte zaboravit politicare koji ih sada stite te nacionalne manjine koje terriziraju vecinski narod

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije