Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sdp

Lepoglavske esdepeovke: Politika nije samo muški posao!

sdp (1)
presnimila Lj. Risek
27.09.2011.
u 13:03

Jako dobro znamo što treba uraditi za poboljšanje kvalitete života u našim naseljima! Na listama priželjkujemo barem 40 posto žena!

 – Nismo zadovoljne sudjelovanjem žena u javnom djelovanju, a posebno ne njihovom zastupljenošću u Gradskom vijeću i u mjesnim odborima! Žene isto tako dobro kao i muškarci znaju što sve treba uraditi za bolju komunalnu kvalitetu života u njihovim naseljima. Misli li netko da ne znaju treba li u njihovu naselju javna rasvjeta, bolje prometnice ili kanalizacija?! Ostaje nam stoga obveza da i dalje radimo na ohrabrivanju žena u uvjeravanju u to da politika nije samo muški posao!

Čulo se to u izjavama predsjednice i tajnice Foruma žena SDP-a Lepoglave Ruže Kučar i Marije Varović na sastanku s novoizabranom predsjednicom Republičkog foruma žena SDP-a Gordanom Sobol.

– Naš prijedlog o osnivanju povjerenstva za ravnopravnost spolova podržalo je i Gradsko vijeće Lepoglave. Vjerujemo da će to tijelo pridonijeti težnji žena da ravnopravnost ostvare ne samo u podjeli obiteljskih obveza i u zapošljavanju nego i u zastupljenosti na izbornim listama, gdje ćemo se zalagati za barem 40 posto žena na izbornim listama – poručile su lepoglavske esdepeovke.

Podsjetile su da djeluju već više od petnaest godina, a u tom su razdoblju na najrazličitije načine – humanitarnim aktivnostima, brigom o zdravlju žena, organizacijom kulturno-umjetničkih i sportskih događanja – promicale aktivnost i kreativnost ovdašnjih žena. Gordana Sobol interesirala se o tome kakve su ekonomske prilike žena u Lepoglavi, gdje rade, kakav je njihov položaj na selu.

– Forum žena dao je prijedlog da se program Kukuriku-koalicije nadopuni politikom vezanom uz žene na području gospodarstva, obrazovanja, zdravlja i u socijalnoj politici – izjavila je G. Sobol te nakon službenog sastanka razgledala čipkarske izložbe u Lepoglavi.

Ključne riječi

Komentara 1

JA
jamanuša
14:40 27.09.2011.

ovo su ostaci od A.F.Ž-a za njih je drangeda mala beba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije