Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Proračun Vira iznosit će preko 40 milijuna kuna

Legaliazcija bespravne gradnje virski proračun povećava za trećinu

Kristijan Kapović
23.12.2009.
u 10:54

Virani će od države dobiti oko dva i pol milijuna kuna za gradnju osnovne škole s dvoranom, a očekuje se i pet milijuna kuna prihoda od priključaka na vodovod i odvodnju.

VIR - Virani će u sljedeću godinu s proračunom većim za gotovo trećinu od prošlogodišnjeg. To nam je potvrdio načelnik općine Vir Kristijan Kapović koji ističe da je prihvaćen proračun nešto veći od 40 milijuna kuna. 

Virani očekuju povećanje prihoda od komunalnog doprinosa u iznosu od gotovo 12 milijuna kuna, te dodatnih oko pet milijuna kuna od priključaka na vodovod i kanalizaciju. Većina novca bit će tako uprihođena jer je konačno počeo proces legalizacije na otoku gdje je bespravno izgrađeno oko 8000 objekata. 

Oko dva i pol milijuna kuna Virani će dobiti od države za potrebe gradnje osnovne škole s dvoranom, a što će, kako navode, biti dostatno za projektnu dokumentaciju i i izvršenje pripremnih radova. Virani će i za izgradnju mrtvačnice i uređenja groblja izdvojiti oko tri i pol milijuna kuna, za izgradnju mjesne vodvodne i kanalizacijske mreže oko pet milijuna kuna, oko četiri i pol milijuna kuna bit će izdvojeno za otkup zemljišta i izgradnju javne rasvjete, a dva milijuna kuna za uređenje cesta.

U školstvo i predškolstvo Virani će uložiti više od četiri milijuna kuna, više od milijun kuna uložit će u religiju, spor i kulturu, a za zdravstvo i socijalnu skrb izdvojit će gotovo dva i pol milijuna kuna.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar punkufer
punkufer
13:10 23.12.2009.

Legalizacijom bespravne gradnje pravi se budale od svih koji su za svoje objekte prošli proceduru i poštovali propise. osim toga, šalje se i poruka svima koji će graditi ubuduće da mogu raditi što god žele i da su propisi za budale. Krasno.

OB
-obrisani-
11:30 23.12.2009.

Vir, hrvatski simbol pljacke, pretvorbe i divlje gradnje, treba sravniti sa zemljom a ne im dozvoljavati da legaliziraju kriminal. pljuc!

OK
okokučnopišalo
11:35 23.12.2009.

Virani se nadaju da će oni koji su bespravno gradili plačati komunalne doprinose. Plitko da pliće nemože!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije