Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obični trgovac

Lažni talibanski pregovarač namagarčio je britanski MI6

talibani
AFP/Pixsell
26.11.2010.
u 09:51

Agenti MI6 isplatili su tom čovjeku, za kojega se sada ispostavilo da je obični trgovac iz Pakistana, stotine tisuća dolara

Britanska obavještajna služba MI6 ispala je jako naivna i odgovorna je zbog toga što je običnog prevaranta držala za talibanskog vođu koji je trebao sudjelovati u mirovnim pregovorima s afganistanskom vladom, objavio je britanski dnevnik The Times.

Agenti MI6 isplatili su tom čovjeku stotine tisuća dolara.

– Bili su uvjereni da je riječ o talibanskom vođi koji ima dovoljne ovlasti da uime pobunjenika pregovara. Britanska obavještajna služba pokazala se naivna, a mi smo svoje snove zamijenili za stvarnost – rekao je za Times visoki afganistanski dužnosnik.

Naime, MI6 je cijelo vrijeme bio uvjeren da razgovara s mulom Ahtarom Muhamedom Mansurom, bivšim ministrom u talibanskoj vladi i pomoćnikom mule Omara.

No, ispostavilo se da je riječ o običnom trgovcu iz pakistanskog grada Quette. Taj je trgovac u tri navrata razgovarao s čelnicima NATO-a i Afganistana i sve ih namagarčio.

Prošli tjedan oglasio se i mula Omar koji je demantirao informacije o sudjelovanju talibana u mirovnim pregovorima.

Komentara 6

Avatar Dolar=0
Dolar=0
10:03 26.11.2010.

HEHE i MI6 naseo na fore \"glupih talibana\"

OB
-obrisani-
13:37 26.11.2010.

Zastrašujuće je da je MI6 obavještajna služba jedne nuklearne sile, zamislimo što bi ti “pripametni“ sve bili u stanju ukakiti, pa koristim priliku da pozovem europsku javnost da potpišu peticiju kojom se traži nuklearno razoružavanje VB i stavljanje tog arsenala pod kontrolu oni pametnih zemalja npr Njemačke i također bih pozvap državljane bivše Kugoslavije da odu u VB, uzmu tablete protiv povračanja, metnu povez na oči i žrtvuju se za dobrobit zapada i usade genetski materijal u one rugobe od otočanki. Ako da Bog kroz kojih dvije do tri generacije bi se usađivanjem kvalitetnog genetskog materjala i kolektivni IQ nacije mogao podignuti preko 70.

RI
Riznica
15:33 26.11.2010.

Ovo samo pokazuje pravu sliku koliko su desperatni, da tako olako svakome pare placaju...Jos kad bi narodu rekli zasto su ga isplatili, bilo bi jos tragicnije !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije