Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
velika očekivanja

Lalovac o turističkoj sezoni: Pala je kiša pa odmah sumnjaju u prihode

Boris Lalovac
Patrik Macek/PIXSELL
02.07.2014.
u 14:13

Ministar financija kaže da Vlada nema nikakve posebne procjene potencijalnih prihoda od turizma

Ministar financija Boris Lalovac danas nije želio iznijeti podatke o punjenju proračuna u prvih šest mjeseci ove godine, ali je poručio da deficit nije onakav "kakav svi očekuju".

- Počinje turistička sezona. Znate da su, što se tiče uplata PDV-a najveće aktivnosti u sedmom i osmom mjesecu, što se vidi prema izvorima fiskalizacije. Lani je najveći broj izdanih računa zabilježen 14. kolovoza, skoro 10 milijuna izdanih računa u jednom danu, tako da svakako treba pričekati sedmi i osmi mjesec jer to su najveće aktivnosti u Hrvatskoj, pa tako ćemo u devetom mjesecu biti pametniji što se tiče iznosa prihoda do kraja godine – rekao je Lalovac na pitanje o prihodima proračuna u prvoj polovici godine. Na komentar da mnogi sumnjaju u uspjeh turističke sezone, Lalovac kaže da tek treba vidjeti što će nam ona donijeti.

 - Pala je kiša pa odmah sumnjaju u prihode. Vidjet ćemo što će biti u devetom mjesecu – kaže Lalovac te dodaje da Vlada nema nikakve posebne procjene potencijalnih prihoda od turizma.

- Svaki dan vidimo i prema broju izdanih računa i prema prijavama dohodaka, vidite da su puno veće prijave nego što se događalo. Nadamo se da će i ove godine biti još veće prijave. Ljudi se na sustav fiskalizacije pomalo privikavaju. To je novi sustav koji treba razvijati, sigurno nije samo godina dana nego i dvije, tri godine treba da svi prihvate taj novi model izdavanja računa, prihvaćanja računa i prijavljivanja stvarnog ostvarenog prometa. To je nešto što nismo imali godinama. Ovo je prva godina, dobra je i nadamo se da će ove godine biti još veće prijave – zaključio je ministar financija.

>>Deficit je visok, no fiskalizacija je uvela poštenu tržišnu utakmicu

Komentara 1

Avatar franioprvi
franioprvi
15:44 02.07.2014.

Svake godine ista prica : svi "sanjaju" da ce sezona propasti a na kraju cemo zabiljeziti ... porast od 10%.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije