Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
karijere

Kuštraka bi Čačić za ministra financija ili čak za svog zamjenika

'27.10.2011., Zagreb - U hotelu Westin odrzana 3.konferencija Dan velikuh planova, na kojoj su sudjelovali vodeci ljudi hrvatskog gospodarstva, Damir Kustrak,Agrokor  .  .  Photo: Zarko Basic/PIXSELL'
'Zarko Basic/PIXSELL'
11.11.2011.
u 13:00

Zbog važnosti SDP bi za ministra financija ipak svog čovjeka. No Linić je otpao zbog izjave o MMF-u, a Grčića ta pozicija ne zanima.

Radimir Čačić volio bi da ministar financija u novoj vladi bude Damir Kuštrak, a kako doznajemo, ni Kuštrak se ne protivi ponovnom ulasku u politiku. Ako SDP ipak izabere svoju osobu, Čačić bi ga za svog zamjenika u ministarstvu koje bi pokrivalo gospodarstvo, poduzetništvo, infrastrukturu.. ili bi bio čelnik nekretninskog fonda koji bi Čačić osnovao.

Bavi se Mercatorom

Kuštrak je, naime, obavljao dužnost zamjenika ministra financija Mate Crkvenca u vrijeme Račanove koalicijske vlade, a već tada su ga mnogi smatrali stručnijim od Crkvenca. Kuštrak, koji je zaposlen od 2008. godine u Agrokoru, nije htio komentirati takve najave jer, kako kaže, trenutačno se bavi preuzimanjem Mercatora, a ionako je prerano govoriti jer se vlada uvijek formira nakon izbora. No, od bliskih mu suradnika doznajemo da bi Kuštrak vrlo rado opet u političku karijeru, a i to da će mu nova vlada sigurno dodijeliti neku poziciju. No hoće li to biti ministarska, kakvu za Kuštraka želi Čačić, možda i nije realno očekivati jer najjači partner SDP na to mjesto cilja staviti svoju osobu.

SDP bi svog čovjeka

No Slavko Linić je već otpao zbog izjave o potrebnom dolasku MMF-a, a Branka Grčića pozicija ministra financija ne zanima. Razgovarao je SDP navodno i s nekim istaknutim financijašima, prije svega bankarima, no privatni posao nitko, kao ni proteklih godina, ne bi mijenjao za političku karijeru. Kuštraku bi to pak bio drugi dolazak u vladu. Prije 11 godina na mjesto zamjenika ministra financija također je došao iz Agrokora, nakon gubitka izbora otišao je na čelnu poziciju u Mediku, a zatim se opet vratio u Agrokor.

Komentara 13

MA
margaritas
13:26 11.11.2011.

tko ce nakon izbora ako pobjedi kukuriku biti premjer cacic ili milanovic

AN
Antiflašist
15:19 11.11.2011.

Kao da Kradimir nije vise potrosen aferama svih vrsta od krađe pemzica do ubijanja ljudi.

AM
amato
13:20 11.11.2011.

Nevjerojatno je da nema ekonomista. Naime, Kuštrak je inženjer graditeljstva. Osim toga mislim da je već dosta istrošen. Mislim politički.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije