Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednički sukob

Kupus svađa Milanovića i Vučića. Stigao odgovor iz Beograda: 'Imamo vrhunski kupus u Futogu...'

Zagreb: Izvanredna konferencija predsjednika Milanovića o Turudiću i Mamiću
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
18.02.2024.
u 21:57

Najnoviji sukob dvojice predsjednika vodi se oko izjave o kupusarskoj politici Srbije. Vučić je Milanoviću najavio da će mu poslati glavicu kupusa

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić odbacio je u subotu kritike hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića izrečene na račun politike susjedne zemlje i najavio da će mu poslati glavicu kupusa. Milanović je u petak rekao da Srbija ne vodi hibridni rat, već kupusaru od politike jer se ne može odlučiti hoće li biti proeuropska ili proruska.

– Srbija sama ne zna što hoće. To nije nikakav hibridni rat, to je nekakva kalja, kupusara od politika. Dosta godina vode politiku izrazito proeuropski, onda izrazito proruski, a narod striže ušima. Nažalost, tako je – naglasio je hrvatski predsjednik.

Vučić je, kako prenosi Tanjug iz Münchena, poručio da je srbijanska politika "prava i vrhunska politika" i da bi bilo dobro da i Hrvatska takvu vodi.

POVEZANI ČLANCI:

Kupusarska politika – odlična politika. Mi volimo kupus, volimo jesti, imamo vrhunski kupus u Futogu, pa dobro, treba još malo pričekati, kad dođe sezona futoškog kupusa, poslat ću mu glavicu kupusa da vidi da je to jedna prava i vrhunska politika. Daj Bože da i oni takvu vode – rekao je Vučić.

On je, odgovarajući na novinarsko pitanje je li u Münchenu na sigurnosnoj konferenciji bilo susreta s hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem, rekao da ga nije vidio, čak ni usput. A onda se predsjednik Zoran Milanović oglasio na Facebooku, nakon što je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić poručio kako će mu poslati ''glavicu kupusa''.

FOTOGALERIJA Pogledajte kako je Zoran Milanović izgledao prije 10 godina: Mislite li da se promijenio?

Zagreb: Izvanredna konferencija predsjednika Milanovića o Turudiću i Mamiću
1/14

"Vidim da mi predsjednik Srbije kani poslati glavicu kupusa iz Futoga, kaže vrhunskog. Ako se već želi natjecati i glavicama kupusa, dobrosusjedski mu mogu samo poželjeti puno sreće jer Hrvatska ima varaždinsko i ogulinsko zelje, vrhunsko! A kako to obično bude kada Hrvatska i Srbija sudjeluju u natjecanju, vidjeli smo i jučer na Svjetskom prvenstvu u vaterpolu, Hrvatska izađe kao – prvak svijeta!" objavio je.

POVEZANI ČLANCI:

Inače, razmirice predsjednika Srbije i Hrvatske nisu neki novitet. U rujnu prošle godine Milanović je u svom govoru u UN-u izrazio zabrinutost zbog najnovijih događaja koji remete odnos Kosova i Srbije i pozvao na deeskalaciju napetosti, ali i na univerzalno priznanje Kosova kao jednakopravnog člana međunarodne zajednice.

– Evo, vidim ovih 100 zemalja stalo u red poslušati Zorana Milanovića, sve se guraju. Eno tamo kažu: "Pozvao nas Milanović, pa stojimo da potpišemo za nezavisno Kosovo." Vidjela žaba da se konj potkiva, pa da i ona nešto kaže po tom pitanju – citirali su tada izjavu srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića u New Yorku beogradski mediji poslije pitanja kako komentira Milanovićev poziv.

VIDEO Milanović: 'HDZ-ovci odmahuju na "trice i kučine" kao što su etika i pristojno ponašanje'

Komentara 16

Avatar American_ninja
American_ninja
23:43 18.02.2024.

nije to kupus politika, nego hrpa degenerika, koja jedino razumije silu.

V0
Vlaskoulicanec4.0
07:45 19.02.2024.

Rasprava je apsolutno na intelektualnoj razini obojice. Gospodo kokice u ruke: ovo je bolje od svega što Hollywood trenutno nudi!

DU
Deleted user
08:04 19.02.2024.

Njegova razina niji ni rasprava o kupusu. Kupus ipak treba znati uzgojiti, a posebno ukiseliti. A što je najgore i tu ga je porazio njegov po partiji drug Vučko

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije