Naslovnica Vijesti Hrvatska

Krstičević okrivio i SDP, Maras mu odgovorio: Daj ostavku i idi u King ICT

Umjesto da Krstičević da ostavku njemu je za fijasko kriv SDP. Vraća priču na 2011. - 2015., kometirao je Maras.
11. siječnja 2019. u 22:03 128 komentara 13649 prikaza
Damir Krstičević
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Potpredsjedik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević ocijenio je u petak da sigurnost Hrvatske nije ugrožena istaknuvši kako se nakon što je propala kupnja izraelskih F-16 Barak sljedeći tjedan ide u proces poništenja natječaja.

Zagreb: Borbeni avioni F-16 Barak Izraelskog ratnog zrakoplovstva Otkrio američku blokadu Izraelski novinar: Ovo je do sad najozbiljniji raskol između SAD-a i Izraela

"Sigurnost Hrvatske nije ugrožena. Hrvatska je sigurna zemlja, ima jaku vojsku i respektabilnu vojsku. Mi smo pokazali vrijednosti te vojske i prema tome, za razliku od oporbe, koja je imala tu odgovornost da ovo pitanje riješi, ona to nije riješila nego nas je dovela u situaciju da mi moramo sada ovo riješiti", rekao je Krstičević u intervjuu za HTV upitan je li ugrožena sigurnost zemlje kako to tvrdi oporba.

Podsjetio je kako je danas, zajedno s načelnikom Glavnog stožera Mirkom Šundovom, razgovarao s predsjednicom Republike Kolindom Grabar-Kitarović te su je izvijestili o razgovorima s Državom Izrael i o stanju Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ). Naveo je i da je nakon toga Grabar-Kitarović sazvala za ponedjeljak sjednicu Vijeća za obranu na kojoj će se naći dvije točke dnevnog reda - o situaciji nakon natječaja nabave višenamjenskog borbenog zrakoplova te o situaciji u HRZ-u.

Video - Željka Antunović o zrakoplovima F-16

 

Nakon toga Vlada će poništiti natječaj, i dalje će aktivno tražiti koja je najbolja opcija za Hrvatsku te će naći najbolje riješenje.

Ministar obrane rekao je da će vrlo sustavno razmotriti sve opcije vodeći računa o omjeru cijene i kvalitete, ali vodeći se i odgovornosti prema hrvatskom proračunu. "Vjerujem da ćemo naći način i rješenje koje je priuštivo za hrvatske financije", kazao je.

Istaknuo je i da je premijer Andrej Plenković od početka upoznat sa svim aktivnostima a u proces donošenja odluke nabave novog zrakoplova bile su uključene sve državne institucije i predstavnici oporbe. "Predstavnici SDP-a su jednoglasno podržali ovu odluku tako da mi je čudno kako su promijenili stav. Tako da to ne razumijem", kazao je.

Željka Antunović: 'Na Krstičevićevu mjestu u ovoj situaciji ne bih ponudila ostavku'

Krstičević je rekao i da se zbog propasti prodaje izraelskih F-16 Barak aviona Hrvatskoj ne smatra odgovornim istaknuvši kako je naša zemlja u tom poslu sasvim čista.

 "Ne smatram se odgovornim, niti ja niti moji suradnici. Kroz cijelo postupanje ništa nismo napravili protivno hrvatskim interesima i njezinih građana", naglasio je.

 Legitimnim smatra zahtjeve oporbe za njegovom smjenom, podsjetivši kako je SDP bio na vlasti od 2011. do 2015. te su u četiri godine imali dovoljno vremena sustavno riješiti pitanje Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Damir Krstičević
1 / 12
Mirko Šundov primio izaslanstvo Izraela

 No, istaknuo je, oni  to nisu riješili. "Ne samo da nisu riješili, nego je napravljen remont MIG-ova 21 u Ukrajini i znamo da je  napravljen loše. Ti avioni su trebali letjeti 850 sati, ti avioni su iz Ukrajine u Hrvatsku trebali doći u letnom stanju, a  došli su u kamionima. Mi imamo jako puno problema, potpisan je ugovor i dani su novci. Međutim, za razliku od njih, ova vlada se od početka uhvatila u koštac s ovim pitanjem želeći sustavno riješiti pitanje Hrvatskog ratnog zrakoplovstva", rekao je.

Krstičević je rekao i da je delegacija izraelskog Ministarstva obrane, koja je jučer došla u Hravstku, priznala da je njihova odgovornost što nisu dobili konačno odobrenje SAD-a za prodaju F-16 Barak Hrvatskoj istaknuvši da je Hrvatska svoj posao vodila vrlo profesionalno i odgovorno te je dobila sva potrebna jamstva.

Mirko Šundov primio izaslanstvo Izraela I službeno propao posao Izraelci potvrdili: Ne možemo isporučiti F-16 Barak. Krstičević: Nismo krivi za komplikacije

Dodajmo kako je na Krstičevićevu prozivku odgovrio SDP-ov Gordan Maras.

- Ovo je da ne vjeruješ. Umjesto da Krstičević da ostavku njemu je za fijasko kriv SDP. Vraća priču na 2011. - 2015. Daj ostavku brate, poklopi se ušima i idi radi u King ICT - napisao je Maras na Twitteru.

Uber
Usluga prijevoza
Ispovijesti sa stražnjih sjedala: Aplikacija koja nam je spasila glavu
 • Avatar I♡PrskatorVlado
  I♡PrskatorVlado:

  Čmaras? Jel to onaj nesposobni glavonja što je išao u "silikonsku" dolinu na teret poreznih obveznika?

 • Ze Roberto u:

  Mavas se javio?!! A što je taj drug ,član partije, uopće radio u životu, i što bi znao raditi da mu nije partije preko koje se uguzio u politiku!!? Navodno se najbolje snalazi u liftu....

 • Croman 95:

  Gospodine Krstičeviću, zašto ne inzistirate na krivičnom postupku za ove stručnjake iz sdp-a, koji su u stvari poslom u Ukrajini sredili hrvatsko zrakoplovstvo?