Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Kreću inspekcije ugostiteljskih objekata: Cilj nije kažnjavanje, nego priprema za dolazak turista

Državni inspektorat kontrolirat će legalitet i ispunjavanje zakonskih obveza tih objekata, a cijeli projekt je najavljen i ministru turizma Gariju Cappelliju
15. lipnja 2020. u 12:03 1 komentara 160 prikaza
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Inspekcijskim će nadzorima obuhvatiti poslovanje ugostiteljskih objekata hotela, kampova, luka nautičkog turizma, marina i ugostiteljskih objekata i pružatelja usluga u turizmu koji posluju u sklopu navedenih objekata.

Iako se ljeto bliži kraju, plaže u Primištenu i dalje su pune gostiju PRISTIŽU TURISTI Ministar Capelli: Nema otkazivanja, od 10. srpnja buking znatno raste

Iznoseći podatke da "na području Hrvatske posluje oko 764 hotela, 204 kampa i 61 luka nautičkog turizma", iz Državnog inspektorata kažu da ih je najviše u Dalmaciji, Primorju i Istri, te da će nadzorom obuhvatiti one koji su ove sezone otvorili za turiste.

"Cilj ovih koordiniranih nadzora nikako nije kažnjavati već doprinijeti da ugostiteljski i turistički objekti hoteli, marine i kampovi budu maksimalno spremni za dolazak turista", poručio je glavni državni inspektor Andrija Mikulić.

Turistički inspektori kontrolirat će legalitet i ispunjavanje zakonskih obveza propisanih uvjetima za vrstu i kategoriju objekta, a sanitarni će im se pridružiti zbog kontrole ispunjavanja zakonskih obveza iz područja sigurnosti hrane, vode, zaštite pučanstva od zaraznih bolesti i pridržavanje epidemioloških i mjera socijalnog distanciranja u skladu s preporukama i uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ).

Gradska svakodnevnica u Dubrovniku OČEKIVANO POVEĆANJE Produljeni vikend u Hrvatskoj s više turista - trenutno ih je 92 tisuće

Visoka razina općih higijenskih uvjeta i mjera za zaštitu pučanstva od zaraznih bolesti uz ponudu sigurne hrane i osiguranje posebnih sigurnosnih mjera važan je preduvjet za kvalitetnu turističku ponudu, navode iz Državnog inspektorata, koji je na svojim web stranicama objavio i dokument "Elementi kontrole u nadzoru" u kojemu se navodi što će se konkretno nadzirati u inspekcijama.

To su, kako dodaju, najavili i predstavili i ministru turizma Gariju Cappelliju te predstavnicima Hrvatske udruge turizma (HUT), Kamping udruženja Hrvatske (KUH) te Udruženju marina pri Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK).

Severina najavila veliku regionalnu turneju "The Magic Tour"
NIJE JOJ BILO LAKO
Severina nakon 17 godina progovorila o čuvenoj snimci: 'Šest mjeseci nisam izašla iz kuće'
Nikša Bratoš
RAIFFEISEN FUTURE BOOST
Pogled iza scene: Što treba za kvalitetan nastup i kako je biti glazbenik u doba korone?
  • MB365:

    Treba to oderati, kazniti tako da poduzetnik izgubi volju za poslom! Bitno da inspektorat radi na crno jer nemaju rješenje o radnom mjestu kako se neki dan pisalo, i kako to da oni sebe ne kazne?