Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ususret 49. Tjednu kajkavske kulture

Krapinčani spremno očekuju kajkavce iz triju županija i šire

Festival
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
02.09.2014.
u 12:00

Svi koji dođu moći će birati od izložbi, koncerata, sportskih aktivnosti, do prezentacije prepoznatljivih priredbi, poput Štruklijade, Babičinih kolača, starih zanata, domaće glazbe, folklora, programa za najmlađe,...

Krapina, kolijevka kajkavske kulture, spremna je za 49. Tjedan kajkavske kulture i Festival kajkavskih popevki. Najznačajniju manifestaciju cijelog kajkavskog govornog područja, predstavili su u Krapini organizatori.

Popevke zanavek

Uz najavu bogatog programa koji od 7. do 13. rujna  očekuje posjetitelje i ljubitelje “kaja”, uživo je zapjevala i mlada nada Gabrijela Hrženjak popevku “Stiha, stiha povedaj mi mati”. Ona je debitantica na festivalu koji će podariti novih 20 skladbi.

- I ove godine biti će održane dvije festivalske večeri. Prva večer “Popevke zanavek” je posvećena Stjepanu Mihaljincu, koji je mnogo učinio za ovaj festival - rekao je Siniša Leopold, umjetnički ravnatelj festivala te nastavio:

- Festival ima ambijentalnu i svaku drugu posebnost, izvođači nastupaju u narodnim nošnjama, a ono što me posebno veseli je veliki revijski orkestar s vrhunskim glazbenicima koji prati izvođače - kaže Leopold.

- Festival je kruna Tjedna, a u događanja se ove godine uključene i susjedne županije - Varaždinska, Međimurska i Zagrebačka, jer je riječi o manifestaciji cijelog kajkavskog govornog područja - najavio je Zoran Gregurović, gradonačelnik Krapine.

Županija i županijska Turistička zajednica i ove će godine pojačati program, pa župan Željko Kolar u Krapini želi vidjeti, kako je rekao, pola Hrvatske odnosno iz svih dijelova gdje se govori kaj. Svi koji dođu moći će birati što žele vidjeti i doživjeti, od izložbi, koncerata, sportskih aktivnosti, do prezentacije prepoznatljivih priredbi, poput Štruklijade, Babičinih kolača, starih zanata, domaće glazbe, folklora, programa za najmlađe te kulturne ponude u Franjevačkom samostanu i Muzeju neandertalaca.

Krapekom u Krapinu

Iz Zagreba će voziti popularni Krapek, najavila je Nedeljka Vodolšak, direktorica Turističke zajednice grada Krapine. Posjetitelji uz kupljenu kartu za “cug”, imaju i besplatan posjet Galeriji i Muzeju Ljudevita Gaja, te akcijsku cijenu ulaznice za Muzej neandertalaca. Zabavu na Trgu garantiraju i Magazin, Dražen Zečić te brojni domaći izvođači.

Komentara 1

MA
matador007
12:51 04.09.2014.

Krapina već odavno nije kolijevka kajkavske kulture,a Tjedan kajkavske kulture već nekoliko godina nije tjedan kulture,nego sramote.Predstava za "sponzore"koji ionako većinu toga zaobilaze u širokom luku,ali se zato krapinska elita fino najede i napije na račun grada!Fuj!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije