Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
provaljivao u različite objekte

Krao i provaljivao 27 puta, policija ga uhvatila na djelu. Uhićena i Zadranka zbog prijetnje policiji

Pljacka
Sanjin Strukic/PIXSELL
20.03.2021.
u 13:44

Muškarac je pobjegao na krov obližnjeg objekta gdje su ga policajci sustigli i priveli u službene prostorije policije

Policijski službenici Prve i Druge policijske postaje Zadar u suradnji s policijskim službenicima Općeg kriminaliteta Službe kriminalističke policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom u dobi od 41 godina, koji se sumnjiči za više kaznenih djela te nad ženskom osobom u dobi od 37-godina koju se sumnjiči za prisilu prema službenoj osobi.

Naime, policijski službenici Prve policijske postaje Zadar koji su proaktivno postupali u prevenciji zbog vršenja kaznenih djela imovinskog kriminaliteta, 19. ožujka oko 02.30 sati u Zadru u Ulici Grge Budislavića u Zadru uočili su mušku osobu, neposredno nakon što je provalio u prostorije trgovačkog društva. Nakon toga muškarac je pobjegao na krov obližnjeg objekta gdje su ga policajci sustigli i priveli u  službene prostorije policije.

Nad njime je provedeno kriminalističko istraživanje, te se 41-godišnjaka sumnjiči da je s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, počinio ukupno dvadeset sedam kaznenih djela imovinskog kriminaliteta na način da je u vremenu od 27. veljače do 19. ožujka na gradskim predjelima Novi Bokanjac, Bokanjac, Plovanija i Voštarnica provaljivao u različite objekte u vlasništvu trgovačkih društva i drugih fizičkih osoba, odakle je iz nekih otuđio novac, sportsku odjeću i cigarete.

Također na navedenom području pokušao je provaliti ili je provalio u nekoliko obiteljskih kuća više vlasnika, pa je tako iz kuće u vlasništvu 43-godišnjakinje otuđio novac, dok je iz kuće u vlasništvu 40-godišnjakinje otuđio novac, zlatni nakit te dva ručna sata.

Tijekom provođenja kriminalističkog istraživanja, a po nalogu Županijskog suda u Zadru, izvršena je pretraga doma na zadarskom području kojeg 41-godišnjak koristi, kojom prilikom je silom i prijetnjom sprječavao policijske službenike u obavljanju dokazne radnje službene radnje. Isto tako, tom prilikom ženska osoba u dobi od 37 godina je prijetila policijskim službenicima i sprječavala ih u obavljanju službene radnje, te nasrnula na jednog policijskog službenika nakon čega su nad njom uporabljena sredstva prisile te je uhićena i dovedena u službene prostorije policije.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, 41-godišnjak je uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio 27 kaznenih djela Teška krađa i kazneno djelo Prisila prema službenoj osobi, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Protiv 37-godišnjakinje nadležnom državnom odvjetništvu podnosi se kaznena prijava zbog sumnje da je počinila kazneno djelo Prisila prema službenoj osobi.

VIDEO Od 12. veljače do 15. svibnja posjetite izložbu "Hrvatska svijetu"

Komentara 5

DU
Deleted user
14:23 20.03.2021.

Tko se cjepio taj je zaštićen

BE
belak
14:32 20.03.2021.

to je policija, sve zatvara osim mafijasa i politicara !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije