Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krah majolijevih

Sud zakazao još jednu javnu dražbu stana Ive Majoli

Majoli, nekretnine
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/5
30.01.2015.
u 12:50

Hrvatska poštanska banka povukla je ovrhu nad stanom Dragice Majoli

Višemilijunski dugovi naše najtrofejnije tenisačice Ive Majoli već dugo nisu tajna, no prije godinu dana, kada je prvi put zakazana ovrha nad njezinim stanom na Trgu bana Jelačića, izbornica naše ženske teniske reprezentacija nadala se kako će se nagoditi s bankama i tako spasiti svoj dom, ali i stan svoje majke Dragice, koji je također bio predmet ovrhe.

Nije se nagodila s bankom

Međutim, bivša tenisačica nije se uspjela nagoditi i njezin će se stan 18. ožujka opet naći na javnoj dražbi. Ipak, četverosobni stan njezine majke od 102 kvadrata na adresi Klovićeva 5 više nije na bubnju, odnosno Hrvatska poštanska banka, koja je imala založno pravo na tom stanu, u siječnju prošle godine povukla je prijedlog za ovrhu. To se dogodilo samo nekoliko dana nakon što se na dražbi za troipolsobni stan na Trgu bana Jelačića od 154 kvadrata nitko nije pojavio.

Ostala su tako potraživanja Hypo Alpe Adria banke s kojom se Majoli očito nije uspjela dogovoriti za otplatu dugova iako je i ta banka sudu prošle godine predložila odgodu ovrhe do srpnja 2014. godine. Međutim, pregovori očito nisu urodili plodom pa je Hypo Alpe Adria banka u svibnju prošle godine nastavila ovrhu nad nekretninom u strogom gradskom centru.

Sudac Općinskog građanskog suda stoga je sredinom ožujka zakazao javnu dražbu. Porezna uprava već je utvrdila da je stan na četvrtom katu na adresi Trg bana Jelačića 3 vrijedan 5,440.003 milijuna kuna, a stan se ne može prodati za manje od 2/3 utvrđene vrijednosti nekretnine, odnosno kupoprodajna cijena ne može biti manja od 3,626.669 kuna. Točna vrijednost bit će utvrđena na ročištu za prodaju. Iznimno se samo stranke mogu sporazumjeti da se stan proda za nižu cijenu. Kao kupci na toj dražbi mogu se pojaviti samo osobe koje najkasnije osam dana prije ročišta uplate 10 posto vrijednosti stana, a nekoliko dana prije javne dražbe stan će se moći i razgledati u prisutnosti sudskog ovršitelja.

Založni dužnici

No, nije samo imovina naše najuspješnije tenisačice i njezine majke Dragice predmet ovrhe. Naime, na bubnju bi se uskoro trebao naći i stan brata Drage Majolija u Teslinoj 10 jer je Hypo Alpe Adria banka i protiv njega na Općinskom građanskom sudu pokrenula ovrhu.

Kao što se već pisalo, imovina naše najuspješnije tenisačice našla se pod ovrhom zbog više kredita u ukupnoj vrijednosti 26,194.704 kuna koje je Tenis centar Iva Majoli d.o.o. podigao kod Hypo banke, a Iva i njezin brat Drago bili su založni dužnici. Budući da je iznos kredita znatno veći od procijenjene vrijednosti stana, ako se stan i proda na javnoj dražbi banka će i dalje biti u debelom minusu.

Dok je nad Ivinom imovinom već drugi put zakazana javna dražba, stan Ivina brata u Teslinoj 10 Porezna uprava još nije niti procijenila.

Naime, ovršni predmet protiv Drage Majolija dvije je godine zbog njegove žalbe na ovrhu bio na Županijskom sudu. Prošli je tjedan bilo zakazano ročište na sudu, a na tom se ročištu umjesto zastupnika Hypo banke pojavila zastupnica trgovačkog društva H-ABDUCO d.o.o. koja je objasnila da je to društvo preuzelo potraživanja banke, i to prema Ugovoru o ustupu tražbine. Odvjetnik Drage Majolija Boris Kelemen usprotivio se promjeni ovrhovoditelja, a zatražio je i da Porezna uprava utvrdi vrijednost stana od 73 kvadrata na prvom katu u Teslinoj 10 u kojoj Ivin brat živi s obitelji. Kako doznajemo, to bi trgovačko društvo, osnovano u postupku sanacije Hypo banke u cilju naplate potraživanja banke, moglo preuzeti i predmet protiv Ive Majoli, no u sudskom spisu ovrhovoditelj je još uvijek sama banka.

Komentara 45

MB
Marlon Brando
13:03 30.01.2015.

Zagorci bi rekli : "Ni za guske seno".

BA
balic
13:24 30.01.2015.

Zaradila je milione kuna sad ima milione kuna dugova.. Tako je kad ljudi ne znaju novac i vrijednost novca cjenit ..Tko visoko leti nisko padne ne zavidim joj ni malo..

Avatar comandante
comandante
12:58 30.01.2015.

dodje mi da zaplačem, franjo joj dao terene a vi joj uzimate, šmrc

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije