Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Iva Majoli i Stipe Marić nemaju za plaće radnicima i prodaju restoran

Iva Majoli, Stipe Marić
Nino Strmotić
01.02.2010.
u 20:23

Desetak bivših zaposlenika sprema tužbu protiv vlasnika Stipe Marića (29), supruga Ive Majoli (32), jer im nije isplatio zadnju plaću. Doprinose im nije plaćao više od godinu dana, pa se dug popeo na 300 tisuća kuna.

Jedan od razvikanih zagrebačkih restorana, Sora u neboderu na Jelačićevu trgu, zatvoren je 1. siječnja. Desetak bivših zaposlenika, doznaju 24 sata, sprema tužbu protiv vlasnika Stipe Marića (29), supruga Ive Majoli (32), jer im nije isplatio zadnju plaću. Doprinose im nije plaćao više od godinu dana pa se dug popeo na 300 tisuća kuna. Taj je iznos krajem ljeta porezna uprava naplatila s računa Stipine tvrtke Profundum d.o.o. Nakon toga Stipe Marić više nije imao novca za dobavljače pa je zatvorio restoran. Sada ga prodaje i kaže da već ima zanimljivih ponuda.

- Ja nisam ugostitelj nego savjetnik za financije i menadžment. Sve u vezi Sore od početka je pošlo krivo: otvaranje zgrade kasnilo je godinu dana, a onda je došla kriza - rekao je Stipe i dodao da će tim novcem odmah namiriti radnike.

Stipe je u uređenje Sore uložio oko 600.000 eura, zbog čega je Iva Majoli navodno dignula kredit. Ljetos su zajedno na Hvaru otvorili restoran u hotelu Riva. U kolovozu je hvarsku Soru zatvorio državni inspektorat zbog nemogućnosti pribavljanja minimalnih tehničkih uvjeta. Marić ne zna hoće li na ljeto opet otvoriti jer je vlasnik prostora, Sunčani Hvar, u velikim problemima.

Ključne riječi

Komentara 22

OB
-obrisani-
20:55 01.02.2010.

Nek idu kopat njivu,kao i ostali kmetovi ! ! !

DU
Deleted user
09:01 02.02.2010.

Stručnjak za financije i menadžment? Zar ulaganje u restroran, ugostiteljstvo općenito, nije financijska transakcije!? Kako li će taj druge svitovati kada sebe nije znao!?

AM
amarila
13:00 02.02.2010.

Velika steta!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije