Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIHVATILI MALENICU

Bačić: Plenkoviću smo dali potporu da predloži rekonstrukciju Vlade

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
12.07.2019.
u 09:47

On ispunjava sve reference za ministra i Klub ga je onda jednoglasno podržao, rekao je Bačić.

Saborski klub zastupnika HDZ-a jutros je dao jednoglasnu podršku premijerovu prijedlogu Ivana Malenice za ministra uprave, a premijer Andrej Plenković nakon sjednice nije želio davati izjave jer je, kaže, sve rekao jučer.

Iako nitko iz HDZ-a službeno nije želio otkriti broj ministara koji će se mijenjati u sklopu rekonstrukcije, kao ni dan kad bi se Sabor mogao sastati na izvanrednoj sjednici da ih potvrdi, neslužbeno se može čuti da bi se ta sjednica mogla sazvati krajem idućeg tjedna, te da bi se moglo zamijeniti četiri do pet ministara.

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić podsjetio je da je premijer rekao da su potrebna kadrovska osvježenja u Vladi.

- Na tom tragu je svakako i gospodin Malenica koji je dekan Veleučilišta u Šibeniku, predsjednik stranačkog Odbora za upravu i lokalnu samoupravu, pravnik, stručnjak i ispunjava sve potrebne reference za ministra i stoga ga je Klub jednoglasno podržao. O novim kadrovskim rješenjima na drugim ministarskim pozicijama nije bilo riječi. Dogovoreno je da ćemo do kraja mjeseca sazvati izvanrednu sjednicu Hrvatskog sabora na kojoj bi se odlučivalo o imenovanju novih ministara u Vladi – kazao je Bačić nakon sjednice Kluba. Podsjeća da je Predsjedništvo HDZ-a dalo potporu predsjedniku da, nakon analize o radu ministarstava, predloži rekonstrukciju Vlade.

- Mi danas na sjednici Kluba nismo raspravljali o broju ministara koji bi bili razriješeni, odnosno, imenovani nego predsjednik ima potporu i od strane Kluba da sam predloži Predsjedništvu stranke i koalicijskim partnerima, a onda da se i na Klubu potvrdi potreban broj ministara. O broju ministarstava i točnim ministarstvima će za par dana odlučiti predsjednik Vlade – nastavio je Bačić. O novom ministru, naglašava, jučer je prije nego je premijer pred Vladom objavio njegovo ime, on sam obavijestio i čelnike klubova koalicijskih partnera koji su, tvrdi, dali podršku za imenovanje Malenice.

Upitan ima li ministar državne imovine Goran Marić i dalje povjerenje vodstva stranke nakon svih afera koje izlaze o njemu u javnost, Bačić odgovara kako je već rekao da je Predsjedništvo HDZ-a dalo potporu predsjedniku Vlade da on odredi koja su to ministarstva koja će ići u rekonstrukciju.

- O statusu pojedinog ministra odlučuje predsjednik Vlade, jasno, za to je nužna potpora predsjedništva stranke – zaključuje.

Komentara 16

DU
Deleted user
09:54 12.07.2019.

Ako ste nekoga jednoglasno podrzali...pa mogao ga je jedan od vas podrzati i opet bilo isto...to je cisto poltrnostvo. .da je netko od vas imao bilo kakvi prigovor...plenkovic bi ga izbacio iz stranke...itd itd

AV
Avaz
10:11 12.07.2019.

Jadnici hdz su uvijek uz vožda. To im je ostala navika iz komunizma

Avatar navijač
navijač
10:56 12.07.2019.

Kome ste vi dali ptporu? Nesmijete ni pisnuti protiv njega a ne da još uvjetujete kadrovsku politiku. Da postavi Savu Štrbca za ministra vanjskih poslova , vaše bi bilo samo da dignete ruke i izglasate.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije