Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPAS U BALKANU?

Ključne granate kalibra 155 mm iz BiH mogle bi preokrenuti tijek rata u Ukrajini

28.02.2024.
u 20:49

Unatoč Vučićevoj bliskosti s Putinom nije više tajna da skoro cjelokupna proizvodnja streljiva u Srbiji, a i ta zemlja također ima ozbiljnu "namjensku industriju", završava u Ukrajini

Komentara 45

MA
marinkulic
22:58 28.02.2024.

Ovo je poznato i od ranije onima koji su upućeni u to. Vojna industrija u BiH je jedna od rijetkih uspješnih priča u toj državi. I do sada je ista bila među najznačajnijim snabdjevačima Ukrajine (haubice i minobacači iz BNT su posredstvom SAD cjelokupno završavali u Ukrajini). U ovom trenu BiH je drugi najveći dobavljač pješaškog streljiva za Izrael sa 16% potreba, ali je isto i predmet sporenja obzirom na rat u Gazi. Skoro cijelu proizvodnju koja je po NATO standardima (ali i značajna i u Europskim okvirima) su "otkupile" SAD i nešto manje trgovci oružjem iz Srbije ali i iz Hrvatske. HV se skoro potpuno u nekim svojim potrebama snabdijeva iz iste.

DU
Deleted user
22:06 28.02.2024.

Možda i svemirci imaju u zalihama naoružanja

RA
Racionalno
23:15 28.02.2024.

opet ? opet bude prekretnice ? kao i leopardi ? oprosti ,nisam vidio da iše " mogla " . Pa dajte prestanite s takvim najavama .sami dovoljno vidimo kako i što se kreće na bojištu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije