Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRADALI NA PUTU U BOLNICU

Klica tvrdi da rampa nije bila spuštena

02.03.2009.
u 15:30

Nakon teške nesreće vlaka i osobnog automobila koja se dogodila jučer oko podneva u Sesvetskoj Selnici u kojoj je poginuo otac Vinka Žuljevića Klice, policija još uvijek ne zna hoće li protiv njega podići kaznenu prijavu.

Naime, kaznena prijava bit će podnesena ako se utvrdi Klicina kivica s obzirom da on tvrdi da rampa na prijelazu nije bila spuštena te da nije bilo ni svjetlosnih ni zvučnih signala.

Policijski očevid utvrdio je da je rampa bila spuštena te da su radili svjetlosni i zvučni signali. Ako se uspostavi da je Klica počinio prekršaj bit će prijavljen za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom.

Policija radi utvrđivanja detalja nesreće moli sve očevice da se jave na broj 92.

Klica preživio udar vlaka, otac mu poginuo
Čuo se jak udarac, a onda lomljava. Kratko je trajalo, ali bilo jezaglušujuće. Znali smo da se dogodila nesreća na pružnom prijelazu. Kad smo došli do mjesta nesreće, vlak se već bio zaustavio, a automobil je bio odgurnut s pruge.

Galerija slika: Stravične posljedice sudara

Za tragediju potrebna samo sekunda

Otvorili smo vrata i unutra ugledali dvojicu bespomoćnih muškaraca. Od šoka nisu mogli govoriti. Nismo znali kakve ozljede imaju, pa ih nismo mogli izvlačiti iz olupine. Samo smo im stavili jaknu pod glavu i pozvali Hitnu pomoć – priča očevidac prometne nesreće koja se dogodila danas nekoliko minuta prije 12 sati na pružnom prijelazu u Sesvetskoj Selnici.

Mercedes ublažio udarac
Pod vlak broj 200 koji je vozio iz Dugog Sela prema Zagrebu podletio je mercedes S550 u kojemu su bili Vinko Žuljević Klica i njegov otac, 72-godišnji Jozo Žuljević. Prema riječima očevidaca, automobil u kojemu su oni bili zaobišao je kolonu koja je čekala da se podigne brklja, a potom i brklju. Klica je preživio sudar, no njegov je otac Jozo preminuo u bolnici.

U trenutku kada je mercedes bio na tračnicama iz smjera zapada naletio je vlak i pokupio ga. Od siline udarca iščupan je betonski stup na kojemu se nalazila brklja i koji je bio gotovo metar ukopan u zemlju. Vlak koji se kretao brzinom od 80-ak kilometara na sat odbacio je automobil nekoliko metara od mjesta sudara.

Zbog čega je mercedes zaobišao kolonu i spuštenu brklju još nitko ne zna, ali prema riječima nekih koji poznaju Vinka Žuljevića Klicu, razlog je bilo to što je u bolnicu vozio oca kojemu je bilo pozlilo. Želeći da što prije dođe u bolnicu, Vinko je zaobišao kolonu i pokušao brzo proći pokraj spuštene brklje, ali vlak je bio brži i zahvatio je njegov automobil. Očevici koji su bili u koloni kažu da je prava sreća u nesreći to što je mercedes S klase izdržao jak udarac vlaka.

– Da su bili u nekom lošijem automobilu, ne znam kako bi se proveli. Znamo samo da su ih dvoja vozila hitne odvezla u bolnicu – kaže očevidac.



Otac podlegao ozljedama
Prema podacima koje smo dobili, Vinko Žuljević Klica dobro je prošao u nesreći. Još se nalazi u KBC-u Zagreb i prema prvim rendgenskim snimkama, nema nikakvih lomova. U tijeku je dodatna obrada CT-om kako bi se isključila mogućnost unutarnjih ozljeda. Kako smo doznali od ljudi bliskih njemu, još je na liječničkom promatranju.

Iako su liječnici za njegova sedamdesetdvogodišnja oca Jozu prvo rekli da je izvan životne opasnosti, on je preminuo u KB-u Dubrava u 17.20 sati. Bilo mu je polomljeno nekoliko rebara i nagnječen mu je prsni koš i pluća.

Radnici HŽ-a za dva sata osposobili su prugu i ponovno je uspostavljen promet.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije