Naslovnica Vijesti Hrvatska

Kirin opisao što se događalo: 'Dobio sam poziv iz banke zbog čudnih transfera'

Meni je žao što se to desilo. On je vidio da ne može više pristupiti računima Zagrebačke banke. Od tog dana on se više nikome nije javljao na mobitel - rekao je Kirin.
18. lipnja 2019. u 19:02 23 komentara 7899 prikaza
Virovitica: Na sjednici Gradskog vijeća Ivica Kirin objašnjavao nestanak 17 milijuna kuna
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin ispričao je novinarima detalje vezane uz dane kada je shvatio da su s računa Grada nestali novci i kada je nestao pročelnik Siniša Palm.

politička odgovornost MOST kazneno prijavio Kirina: Sumnjaju u tešku krađu i pronevjeru

- Ja u četvrtak poslijepodne, iza pet sati, dobijam poziv iz poslovne banke da je došlo do čudnih transfera na jednu športsku udrugu - rekao je Kirin i dodao da je provjeravao u razgovoru je li osoba sigurna u to. Provjerio je sa suradnicima je li to istina i tko je ovlaštenik te sportske udruge.

- I sve mi je bilo jasno - rekao je Kirin i dodao da je zakazao sastanak u banci.

Snimila Suzana Lepan Štefančić

- Odlazim u 8 sati ujutro u banku. U međuvremenu Siniša Palm je došao uredno na radno mjesto što pokazuju snimke. U 9.45 je napustio grad kada je shvatio da su mu blokirani računi - izjavio je Kirin i dodao da se s dokazima iz banke uputio u krim policiju gdje je nekoliko sati dao svoja saznanja.

- I onda sam se vratio u grad gdje sam nakon toga naredio da se napiše rješenje o suspenziji i udaljenju s radnog mjesta - kazao je Kirin.

Virovitica Dossier Virovitica Kako se živi u gradu na zapadu Slavonije koji u posljednje vrijeme trese afera za aferom

Pitao je novinare zašto to nitko od njih nije to provjerio. 

- Meni je žao što se to desilo. On je vidio da ne može više pristupiti računima Zagrebačke banke. Od tog dana on se više nikome nije javljao na mobitel - rekao je Kirin.

- Ja vas moram izvijestiti da nisam najmjerodavnija osoba s obzirom da sam podnositelj kaznene prijave, ne mogu govoriti o detaljima i činjenicama, a i ona znanja koja imam vas kao novinare i javnost ne bi zadovoljilo, a bojim se i da bi ugrozilo istragu -  rekao je novinarima i nastavio - Ja sam ovdje danas rekao, da kao gradonačelnik, da bi bilo najbolje da se obdukcija obavi -

- Što se tiče slučaja o kojem smo govorili. Svi smo bili u šoku. Ne samo zbog saznanja da su nestali novac s gradskog računa, veći šok se desio kad se saznalo da je osoba koja se sumnjiči za te radnje izvršila suicid. Bio je veliki šok. - 

Odgovornost

- Kada govorimo o odgovornosti. Naravno da sam odgovoran, ja sam gradonačelnik i nalogodavac i bio sam šef Siniši. Kada govorimo o objektivnoj odgovornosti niti sam znao niti sam imao indicije da je čovjek u problemu. Do dana dojave iz banke nisam znao da imamo problem i kada sam ga saznao tada je počela moja objektivna odgovornost - rekao je gradonačelnik Kirin te se zapitao tko je izvor plasiranja neistinitih navoda da je urlao i vikao na njega.

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
  • rikavac:

    Ako je tako sve bilo Kirine kao sto ti kazes nek uskok proceslja te transakcije koje potpisao i gdje su novci uplacivani,koje vlasnik ti racuna i na kraju morao je neko podizat te novce ,vjerovatno ti novci nisu na tim racunima.

  • sjs:

    Šuplja priča. Prejadno.

  • geler203:

    Zašto ne vjerovati HDZ-ovcu. Od 91 samo nas još Albanija, BiH i Srbija nisu prestigle.