Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne izgleda kao kruh

Kip ispred katoličke škole izazvao lavinu komentara: Što to svetac drži u ruci?

kip u Australiji
Foto: Instagram
1/2
22.11.2017.
u 13:57

Kip Sv. Martina postavljen je ispred škole u australskom gradu Adelaide, no mnogima se nije svidjelo kako izgleda ono što svetac daje dječaku

Katolička škola iz grada Adelaide u Južnoj Australiji bila je prisiljena prekriti kip Svetog Martina de Porresa koji dječaku daje komad kruha.

Kip je postavljen ispred škole Blackfriars Priory, no skulptura se mnogima nije svidjela.

Iako Sv. Martin dječaku daje komad kruha, mnogi su to protumačili potpuno drugačije. Kip je zbog toga izazvao lavinu komentara na društvenim mrežama pa je vodstvo škole odlučilo prekriti kip kako više ne bi bilo nedoumica oko toga što drži u ruci.

Foto: Instagram/Wanda Nara

Ravnatelj škole pojasnio je kako ništa sporno nisu vidjeli u tome kada im je kipar dao skicu koja je bila dvodimenzionalna dok kip nisu vidjeli uživo.

– Kada smo shvatili na što sugerira kruh u ruci, odmah smo prekrili kip, a lokalni kipar će ga urediti. Ispričavamo se ako smo ikoga uvrijedili – rekao je ravnatelj škole Simon Cobiac.

Foto: Instagram/Wanda Nara

Komentara 7

Avatar FranjoJosip
FranjoJosip
14:22 22.11.2017.

E sada kome to ne izgleda kako kruh?

NI
Nikomah95
14:25 22.11.2017.

Bolesnim umovima zasigurno sugerira nešto loše.

SA
Sagitarius
14:31 22.11.2017.

Interesantno je da jedna ovakva marginalna vijest zauzima nekakvo mjesto na ovom portalu čime se i ovim putem pokušava nama vjernicima katolicima spočitiati nešto prema čemu smo se jasno očitovali preko Svetog oca Pape, valjda da se i u našim "lokalnim" razmjerama da "materijala" svim onim koji mrze KC. Istinu nipošto ne treba kriti i za osudu je sve ono što narušava moralne vrijednosti koje je uspostavila KC i koje svjetovni zakoni osuđuju, ali ovo stalno potenciranje kroz ovakve natpise postaje degutantno i usuđujem se reći tendenciozno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije