Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Elektronička dražba

Kerumovo zemljište na putu prema novim vlasnicima

Rogoznica: Željko Kerum obratio se javnosti dan nakon izvanrednih izbora za splitskog gradonačelnika
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
11.01.2024.
u 10:31

Zemljišta tvrtke Kerum d.o.o. u Drnišu prodat će se putem elektroničke javne dražbe koja će se provesti u više faza s postupno smanjenom početnom cijenom. Financijska agencija (Fina) će voditi postupak dražbe, a zemljište ne može biti prodano ispod određenih minimalnih vrijednosti utvrđenih sudskim odlukama.

Trgovački sud u Splitu u stečajnom postupku nad Kerumom d.o.o. odredio je prodaju 2742 četvorna metara zemljišta te tvrtke u Drnišu utvrđene vrijednosti 85.838 eura koje će se prodavati kao cjelina na elektroničkoj javnoj dražbi. Postupak javne dražbe provest će Financijska agencija (Fina), a navedene nekretnine ne mogu se na prvoj dražbi prodati ispod tri četvrtine utvrđene vrijednosti. na drugoj dražbi ispod jedne polovine utvrđene vrijednosti, a na trećoj dražbi ispod jedne četvrtine utvrđene vrijednosti, Na četvrtoj, pak, javnoj dražbi nekretnine se prodaje po početnoj cijeni od 1 kune, odnosno 0,13 eura.

"Imovina se prodaje po načelu 'viđeno-kupljeno' te se neće priznati naknadni prigovori na pravne ili materijalne nedostatke", ističe se u zaključku. Sudsko rješenje uslijedio je nakon u prosincu zaprimljenih procjembenih elaborata za to zemljište i nekretninu – pekaru u Drnišu, ali i za građevinsko zemljište u Starom Gradu na Hvaru kojem je ukupna vrijednost procijenjena na 30.466 eura.

U sklopu posljednjih unovčenja nekretnina Keruma d.o.o. u stečaju, zemljište na Čiovu od 369 četvornih metara bilo je prodano tvrtki Avid nekretnine iz Sesveta za 40.100 eura o čemu je izvijestila je stečajna upraviteljica Natalija Mladineo.

POVEZANI ČLANCI:

Prodaja te Kerumove nekretnine sredinom studenoga uslijedila je nakon zaprimljenog procjembenog elaborata prema kojem je početna vrijednost bila procijenjena na na 29.302 eura odnosno 79,41 eura po kvadratu. Na posljednjem ročištu održanom lani krajem listopada pristigle su dvije ponude zainteresiranih kupaca, tvrtka Avid nekretnine iz Sesveta dala je veću ponudu, a ponudu od 33.582 eura dao je Duje Miše.

"Predmetna nekretnina u naravi predstavlja zapušteno zemljište", isticalo se u dopisu sudskog vještaka te dodaje da do tog građevinskog zemljišta nije omogućen ni kolni pristup.

VIDEO Beroš odgovorio liječnicima koji prijete štrajkom: 'Prijedlog koeficijenata je i više nego adekvatan, više od tog nije moguće'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije