Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bespravna država

Kerum mađarskom veleposlaniku: "Hrvatsku vode nestručnjaci"

kerum
Ivo Čagalj/Pixsell, arhiva
26.05.2011.
u 13:41

- Investitori se pitaju je li ovo bespravna država, rekao je splitski gradonačelnik objašnjavajući kako svaki kriminalac može staviti zabilježbu i zaustaviti projekt

- Jako mi je drago što sam upoznao splitskog gradonačelnika Željka Keruma koji mi je rekao u kakvoj situaciji se nalazi Split i bio je vrlo iskren - izjavio je Gabor Ivan, mađarski veleposlanik u Hrvatskoj, nakon sastanka sa Željkom Kerumom iza zatvorenih vrata.

- Rekao sam mu istinu. Split je grad na idealnoj poziciji, pun potencijala i projekata, ali, na žalost, niti ima investitora niti banaka koje bi ih pratile. Problem je što je vlast u ovom gradu nezavisna i Vladini projekti nas zaobilaze. Uz to, kočničari iz oporbe na sve moguće načine žele zaustaviti sve što Grad pokrene - rekao je Kerum koji drži da bi se trebali donijeti zakoni po kojima bi oni koji neosnovano koče projekte i investitore za to i odgovarali.

- Bilo koji kriminalac može staviti zabilježbu na projekt koji onda leži nekoliko godina nakon što dođe rješenje da je neosnovano. Za to vrijeme projekt propadne i nanosi se šteta. Takva loša atmosfera dovodi nas do toga da investitori pitaju je li ovo bespravna država - pojasnio je Kerum.

Rekao je da se u 20 godina u Splitu napravila samo riva. Sada njegova garnitura pokušava napraviti zapadnu i istočnu obalu, povezati ih tunelom,  ali kočničari ih pokušavaju zaustaviti. Zaključio je kako državu vode nestručnjaci i da je došlo vrijeme za ljude koji znaju raditi.

Komentara 56

HA
Harpoon
21:47 26.05.2011.

Javio se pravi. Vjerujem da je mađarski veleposlanik shvatio poruku. Hrvatskoj treba još takovih stručnjaka da strancima objasne pravo stanje stvari. Užas.

Avatar tomasesi
tomasesi
21:56 26.05.2011.

Kerum mađarskom veleposlaniku: \"Hrvatsku vode nestručnjaci\" Nije mi u potpunosti jasno na koga je Kerum mislio ovo govoreći. Ako je mislio na HDZ-ovsku vladu, onda mu je ovo besjeda na mjestu 100%.

AL
alapača
15:16 26.05.2011.

:D taj Kerum ko šišmiš, sve vidi naopako. ne može svaki kriminalac staviti zabilježbu, nego svaki kriminalac može biti investitor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije