Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Kerum: Hrvatska građanska stranka sada je treća stranka u Hrvatskoj

Kerum drži da će na sljedećim parlametarnim izborima osvojiti najmanje deset mandata u Saboru, a kandidata za predsjednika Hrvatske još nemaju.
25. rujna 2009. u 12:56 67 komentara 200 prikaza
kerum, nevenka
Foto: Nino Strmotić
Pogledajte galeriju 1/6

Splitski gradonačelnik Željko Kerum izabran je za predsjednika Hrvatske građanske stranke.
- Ovo nije Kerumova, nego stranka svih građana Hrvatske - izjavio je Željko Kerum zahvaljujući na izboru, a bio je jedini kandidat.

Posebno je istaknuo kako nikada nije napravio ništa loše, a posljednjih ga se dana prikazalo kao nacista i rasista.
- Ja to nisam, nemam veze s tim, na provokativno novinarsko pitanje odgovorio sam bezazleno i iskreno, što bi odgovorilo 90 posto Srba i Hrvata - istaknuo je Kerum.

Ustvrdio je kako za njega postoje samo dobri i loši ljudi te ako voli i obožava svoju domovinu, to ne znači da druge mrzi.
Kerum drži da će na sljedećim parlamentarnim izborima osvojiti najmanje deset mandata u Saboru, a kandidata za predsjednika Hrvatske još nemaju.

Tvrdi da Hrvatska građanska stranka nije regionalna stranka, a sada je sigurno treća politička stranka u Hrvatskoj.

Na objede oponenata da je stvorio obiteljsku stranku, Kerum je izjavio kako malo tko ima 20 do 30 tisuća članova obitelji. Zainteresiranost za članstvo u novoj stranci je veliko, poglavito visokoobrazovanih i mladih neopterećenih politikom.

Na upit hoće li možda Milan Bandić postati članom HGS-a, Kerum je dogovorio da je Bandić član SDP-a i da to poštuje kao i sve ono što će Bandić napraviti u budućnosti.

Osnivačka skupština njegove stranke održala se na Kerumov 49. rođendan i 20. obljetnicu tvrtke u restoranu Sky, u trgovačkom centru Joker, koji je u njegovu vlasništvu.

Iz drugih stranaka na osnivačkoj skupštini Hrvatske građanske stranke nazočili su potpredsjednica županijskog odbora SDP-a Vesna Alač, zamjenik župana Luka Brčić (HDZ), predsjednik HČSP-a Luka Podrug, nezavisni vijećnici u splitskome Gradskom vijeću, Slobodan Ljubičić u ime zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, gradonačelnici Hvara i Trogira te načelnici Šolte i Solina.

Predstavnici drugih stranaka pozdravili su osnivanje još jedne stranke na hrvatskoj političkoj sceni, čiji se program poklapa s mnogima, ali se nadaju kako će Hrvatska građanska stranka Željka Keruma donijeti korjenite promjene potrebne Hrvatskoj. Temeljni cilj nove stranke je materijalno blagostanje svih građana Hrvatske.

Za potpredsjednike HGS-a izabrani su Pet

Za potpredsjednike HGS-a izabrani su Petroslav Sapunar (predsjednik Skupštine Splitsko-dalmatinske županije), Anđelka Visković i Jure Šundov (zamjenici gradonačelnika), Danijela Špalj i Joža Galić. Najbolji student splitskoga Ekonomskog fakulteta, 22-godišnji Dane Galić, predsjednik je mladeži HGS-a.

PRATITE UŽIVO
Glasali Plenković, Bernardić, Škoro... Raspudići stigli s bebom. Na jednom biralištu intervenirala hitna pomoć
LJETNE PREHLADE
I dalje je važno paziti na zdravlje, pogotovo na higijenu nosa
  • JozoBago:

    Ako je seljacina precjednik, primaju li onda i seljake, da se javim u stranku?

  • -obrisani-:

    Bilo bi komično da nije istinito , Kerum predsednik , tompson ministar kulture , glavaš ministar za nacionalne manjine , šex ministar za nauku i kapitalne investicije,a đapić premier ko šlag na torti !