Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šokantna izjava

Kaznit će liječnika koji je rekao da neće operirati jer će pacijent 'ionako umrijeti'

operacija
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
19.02.2014.
u 17:15

Ortoped iz KBC-a Split može dobiti opomenu pred otkaz, smanjenje plaće ili neku drugu disciplinsku kaznu.

Splitski liječnik, iskusni ortoped u KBC-u Split koji je u petak odbio operirati pacijenta uz riječi "Ionako će umrijeti" bit će primjereno sankcioniran, najavljeno je nakon sastanka sanacijskog upravitelja Kolje Poljaka s predstojnicima ortopedije i kirurgije dr. Željkom Matutinovićem i dr. Zdravkom Perkom.

Sankcije će donijeti šef kirurgije, a dr. Poljak je izjavio kako će sve riješiti na način da nakon ovoga nikome više neće pasti na pamet ništa slično. Natkoljeničnu kost pacijenta, 75-godišnjak-a koji boluje od malignog oboljenja, operirao je drugi liječnik.

U splitskom KBC-u ističu da je dobio pravodobnu i adekvatnu zdravstvenu skrb te ni u čemu nije oštećen. Na rad ortopeda koji ga je odbio operirati, do sada nije bilo pritužbi. Može dobiti opomenu pred otkaz, smanjenje plaće ili neku drugu disciplinsku kaznu.

>>Šokantna izjava doktora: Neću operirati tog pacijenta, ionako će umrijeti!

>>Otkazali joj operaciju jer je doktor prestar?

Komentara 7

NV
novo vriijeme
18:22 19.02.2014.

"bit će primjereno sankcioniran, najavljeno je nakon sastanka sanacijskog upravitelja Kolje Poljaka s predstojnicima ortopedije i kirurgije dr. Željkom Matutinovićem i dr. Zdravkom Perkom." Zašto nije bio prisutan i doktor o kome se radi, zašto ga nisu pozvali da kažeže zašto jer odbio. Pa ako nije u pravu neka mu kažu svoje argumente u lice o kazne.

BN
beti ne
21:41 19.02.2014.

Koja je razlika ? - da te odbiju operirati ili da te stave na listu cekanja za 2- je god. Ili pretraga za tri. Do tada mnogi vec pokojni a nitko ih ne spominje.

BA
balansero
18:02 19.02.2014.

budimo iskreni, sve je teže raditi u uvjetima stalnog pritiska pacijenata, poslodavca. vjerojatno postoji razlog zašto je doktor odbio operirati pacijenta iako je navedeni razlog neuvjerljiv kad se zna da ćemo svi umrijeti prije ili kasnije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije