Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zlouporaba povjerenja

Kazneno prijavljen direktor koji si je isplatio 1,2 milijuna kn, a utajio 800.000 kn poreza

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
17.04.2019.
u 11:58

Taj novac koristio je za privatne potrebe i u druge svrhe koje nisu povezane s obavljanjem djelatnosti tvrtke, nije korišten u njezinu poslovanju niti je vraćen, pa ga u policiji terete da je za spomenuti iznos oštetio svoju tvrtku

Više od 1,2 milijuna kuna s računa zadarske građevinske tvrtke bez ikakve osnove isplatio si je njezin 62-godišnji direktor, a manje obračunatim i neplaćenim porezima državni proračun oštetio je za gotovo 800 tisuća kuna, zbog čega ga je zadarska policija kazneno prijavila za više kaznenih djela iz područja gospodarskog kriminala.

Policija je u srijedu izvijestila kako je krim istraživanjem utvrdila kako si je 62-godišnjak od početka 2015. do listopada 2017. bez ikakve valjane pravne osnove s računa tvrtke isplatio milijun i 250 tisuća kuna.

Taj novac koristio je za privatne potrebe i u druge svrhe koje nisu povezane s obavljanjem djelatnosti tvrtke, nije korišten u njezinu poslovanju niti je vraćen, pa ga u policiji terete da je za spomenuti iznos oštetio svoju tvrtku.

Istraga je pokazala i da od početka 2014. do listopada 2017. nije vodio poslovne knjige ni podnosio propisana financijska izvješća Poreznoj upravi, da bi joj tek naknadno tijekom 2017. dostavio dio financijskih izvješća za navedeno razdoblje u koja je unio neistinite podatke o rezultatima poslovanja društva, sve s ciljem izbjegavanja plaćanja poreza.

Također, izostavio je dostaviti financijska izvješća u kojima je bio dužan iskazati izlazne fakture društva i na njih obračunati i uplatiti PDV.

Na taj je način, tvrde u zadarskoj policiji, po osnovi manje obračunatog i naplaćenog PDV-a i poreza na dobit oštetio državni proračun za ukupno 794.334 kune.

Policija je protiv njega podnijela kaznenu prijavu zbog više gospodarskih kaznenih djela – zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, utaje poreza ili carine, krivotvorenja službene ili poslovne isprave te povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Komentara 14

DO
domagoj1492
12:42 17.04.2019.

Zgaziti crva. Đubre jedno poduzetničko. Potkopava naše komunističko- socijalističko društveno uređenje . Uvijek sam govorio da nema sreće od poduzetnika- sve su to lopovi.

PR
prajdali100
12:44 17.04.2019.

Ovoj državi je Goli otok nasušna potreba.To bi bila prava investicija.

Avatar lopovskiadzovac
lopovskiadzovac
12:59 17.04.2019.

Hrvatska zemlja lopova

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije