Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
njemačka

Izbjegnuta teška nesreća: Zrakoplov prizemljen pod najtežim okolnostima

Foto: NordPhoto/NordPhoto/PIXSELL
16.04.2019.
u 16:04

Prilikom slijetanja zrakoplov je s oba krila dotaknuo tlo nakon čega je sletio s piste. Nakon toga je zračna luka Schoenefeld zatvorena na nekoliko sati

Jedan manji zrakoplov njemačkih zračnih snaga (Luftwaffe), koji služi za prijevoz članova vlade, oštećen je u utorak prilikom prinudnog slijetanja u berlinsku zračnu luku Schoenefeld, zbog čega je ova zračna luka satima bila zatvorena za promet. 

- Jedan zrakoplov je oštećen prilikom slijetanja na Schoenefeld. U zrakoplovu nije bilo putnika, a posada se nalazi na medicinskom promatranju - poručila je Luftwaffe preko Twittera. 

Njemačka ministrica obrane Ursula von der Leyen poručila je kako je posada svojom prisebnošću „spriječila nesreću“.

- Zrakoplov je prizemljen pod najtežim okolnostima i time je spriječena nesreća većih razmjera - priopćila je von der Leyen.

Zrakoplov Global 5000, koji može primiti do 19 putnika, nalazio se na putu u bazu u zračnoj luci Koeln/Bonn nakon održavanja u Schoenefeldu, ali se odmah nakon polijetanja zbog kvara vratio u Berlin. 

Prilikom slijetanja zrakoplov je s oba krila dotaknuo tlo nakon čega je sletio s piste. Nakon toga je zračna luka Schoenefeld zatvorena na nekoliko sati, a ostali zrakoplovi su bili upućivani u drugu berlinsku zračnu luku Tegel, što je usred preduskršnjeg vala putnika izazvalo kaos u obje zračne luke. 

Današnji incident je najnoviji u nizu kvarova zrakoplova kojima se prevoze članovi njemačke vlade, a zbog čestih kvarova članovi vlade su često morali mijenjati planove. Kancelarka Angela Merkel je zbog kvara zrakoplova prošle godine propustila veći dio samita G20 u Argentini. 

Luftwaffe za potrebe prijevoza članova vlade i predsjednika Njemačke posjeduje 14 zrakoplova, od kojih je većina starija od 10 godina. Prošlog tjedna Bundestag je odobrio kupnju tri nova putnička zrakoplova za prijevoz političara. 

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Udruga_obrisanih
Udruga_obrisanih
19:13 16.04.2019.

eto i njemci u ukrajini remont rade

DU
Deleted user
22:33 16.04.2019.

wow, koje li ljepote jezicnog izrazavanja... "nakon cega"..."nakon toga". Tipicno osnovnoskolsko obrazovanje iz doba plavih kapica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije