Naslovnica Vijesti Svijet

Izbjegnuta teška nesreća: Zrakoplov prizemljen pod najtežim okolnostima

Prilikom slijetanja zrakoplov je s oba krila dotaknuo tlo nakon čega je sletio s piste. Nakon toga je zračna luka Schoenefeld zatvorena na nekoliko sati
16. travnja 2019. u 16:04 3 komentara 20585 prikaza
Foto: NordPhoto/NordPhoto/PIXSELL

Jedan manji zrakoplov njemačkih zračnih snaga (Luftwaffe), koji služi za prijevoz članova vlade, oštećen je u utorak prilikom prinudnog slijetanja u berlinsku zračnu luku Schoenefeld, zbog čega je ova zračna luka satima bila zatvorena za promet. 

Karolina Amidžić Dosje Slavonija 'Tko god kaže da u Njemačkoj teku med i mlijeko, taj nema pojma!'

- Jedan zrakoplov je oštećen prilikom slijetanja na Schoenefeld. U zrakoplovu nije bilo putnika, a posada se nalazi na medicinskom promatranju - poručila je Luftwaffe preko Twittera. 

Njemačka ministrica obrane Ursula von der Leyen poručila je kako je posada svojom prisebnošću „spriječila nesreću“.

- Zrakoplov je prizemljen pod najtežim okolnostima i time je spriječena nesreća većih razmjera - priopćila je von der Leyen.

Američki vojni zrakoplovi F-16 sletjeli u vojarnu na Plesu DANAS U VEČERNJEM Stigla nova ponuda iz Amerike. Piloti su već odabrani!

Zrakoplov Global 5000, koji može primiti do 19 putnika, nalazio se na putu u bazu u zračnoj luci Koeln/Bonn nakon održavanja u Schoenefeldu, ali se odmah nakon polijetanja zbog kvara vratio u Berlin. 

Prilikom slijetanja zrakoplov je s oba krila dotaknuo tlo nakon čega je sletio s piste. Nakon toga je zračna luka Schoenefeld zatvorena na nekoliko sati, a ostali zrakoplovi su bili upućivani u drugu berlinsku zračnu luku Tegel, što je usred preduskršnjeg vala putnika izazvalo kaos u obje zračne luke. 

Današnji incident je najnoviji u nizu kvarova zrakoplova kojima se prevoze članovi njemačke vlade, a zbog čestih kvarova članovi vlade su često morali mijenjati planove. Kancelarka Angela Merkel je zbog kvara zrakoplova prošle godine propustila veći dio samita G20 u Argentini. 

potjera Jurila 160 km na sat Tinejdžerica (17) bježala policiji, šokirali se kada su vidjeli koga je vozila u autu

Luftwaffe za potrebe prijevoza članova vlade i predsjednika Njemačke posjeduje 14 zrakoplova, od kojih je većina starija od 10 godina. Prošlog tjedna Bundestag je odobrio kupnju tri nova putnička zrakoplova za prijevoz političara. 

Broj 7
"Magičan broj“
7 razloga zašto smo opčinjeni brojem 7

A1 izdvaja za Vas

  • Avatar Udruga_obrisanih
    Udruga_obrisanih:

    eto i njemci u ukrajini remont rade

  • filosofos:

    wow, koje li ljepote jezicnog izrazavanja... "nakon cega"..."nakon toga". Tipicno osnovnoskolsko obrazovanje iz doba plavih kapica.