Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ukupno 2 milijuna

Kaznena prijava protiv 81-godišnjaka jer je utajio porez i oštetio tvrtku

Ilustracija policija
Foto: ilustracija
18.06.2014.
u 10:33

Osumnjičenik si je iznajmio kuću i to iskoristio tako što je novcem tvrtke platio izgradnju i uređenje kuće, čime je tvrtku oštetio za najmanje 371 tisuću kuna

Dovršena je kriminalistička istraga nad 81-godišnjakom koji je kao odgovorna osoba jedne tvrtke iz Varaždina 2008. godine sklopio "ugovor o najmu prostora s ulaganjem". Tvrtki je tako iznajmio svoju kuću i to iskoristio tako što je novcem tvrtke platio izgradnju i uređenje kuće, čime je tvrtku oštetio za najmanje 371 tisuću kuna.

Terete ga i da u prijavi poreza na dodanu vrijednost za prosinac 2008. godine nije iskazao dug od 1,56 milijuna kuna, za koji je tako oštetio državni proračun. Također ga terete što nije zatražio otvaranje stečajnog postupka nad tvrtkom koja je bila nesposobna za plaćanje.

Protiv njega je Općinskom državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava.

>> Direktor tvrtke iz Metkovića oštetio proračun za više od 2,3 milijuna kuna

Komentara 3

NA
narod1
12:38 18.06.2014.

sve ok za ostalo ali kako može oštetiti vlastitu tvrtku. Pa tako oštećuje sam sebe

ŽU
žuna
18:38 18.06.2014.

prema drugu čačić radimiru ovaj dedek je čaj s kamilicom!!!

M3
Miške 3
08:08 04.07.2014.

narod1 sve ok za ostalo ali kako može oštetiti vlastitu tvrtku. Pa tako oštećuje sam sebe --- U tom pitanju leži cijeli problem Balkanijade. Tvoje je ono, za što si platio porez. Porez na dobit svake godine u EU na EU na prihod po bilanci je 33 % . Plus 20 % u nekim zamljama. Izlačenje tako oporezovane dobiti u vlastiti đep ( recimo prilikom zatvranja firme) oporezuje se opet sa 33 %. Dakle, nije platio porez na ono što je uzeo iz firme najmanje u vrijednosti 60% . Vlasništvo firme ne donosi automatski i bezporezno vlasništvo nad imovinom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije