Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potjere u Chicagu

Kaos na Crni petak: Policija imala pune ruke posla, hvatali građane s ukradenom robom

policija SAD
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
01.12.2019.
u 07:07

Patrolirajući pored jednog trgovačkog centra policajci su primijetili u bijelom Chevroletu Impali tri žene za koje su imali informacije da su počinile krađe u području Chicaga

Nakon automobilske potjere policija u Chicagu uhitila je na Crni petak tri žene koje su ukrale robu u vrijednosti 
od 2.500 dolara. Patrolirajući pored jednog trgovačkog centra policajci su primjetili u bijelom Chevroletu Impali tri žene za koje su imali informacije da su počinile krađe u području Chicaga. Policajci su ih pokušali zaustaviti, ali one su se dale u bijeg.

Prilikom potjere one su se sudarile sa policijskim i još dva automobila, i na kraju su sletjele u jarak. No, ni tu nije bio kraj potjere, jer su žene izašle iz auta i počele bježati. Policajci su ih uspjeli uhvatiti, s tim da su 18-godišnju vozačicu uspjeli privesti tek nakon upotrebe elektrošokera. 


 
Bijeli Chevrolet Impala u kojem su bježale također je bio ukraden. Prilikom pretrage auta policajci su našli ukradene skupe parfeme, čizme i odjeću u vrijednosti od 2.500 dolara.  

 Na Crni petak, dan nakon Dana zahvalnosti, Amerikanci masovno odlaze u kupovinu jer su tada najveća sniženja.

Amerikanci potrošili 7,4 milijarde dolara na internetskoj kupovini

Umjesto čekanja u redovima pred trgovačkim centrima, Amerikanci na Crni petak, kada su najveća sniženja, sve više ostaju kod kuće i kupovinu obavljaju putem interneta. Tako su ovog Crnog petka, dan nakon Dana zahvalnosti, potrošili 7,4 milijarde dolara na internetsku kupovinu, objavio je Adobe Analytics. 

To je rekordna potrošnja kad je u pitanju "online" kupovina na Crni petak, čak 20 posto veća u odnosu na prošlu godinu. Također, to je druga najveća potrošnja u povijesti SAD-a ostvarena u jednom danu internetske kupovine. Samo je prošlogodišnji Cyber ponedjeljak bio rastrošniji, tada su Amerikanci potrošili u "online" kupovini 500 milijuna dolara više, odnosno 7,9 milijardi. 

Adobe Analytics predviđa da će ovog Cyber ponedjeljka, odnosno 2. prosinca, biti srušen rekord kad je u pitanju internetska kupovina u jednom danu, odnosno da će Amerikanci potrošiti 9,4 milijarde dolara.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
ObrenM
08:41 01.12.2019.

Zene,jos vise prava za njih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije