Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
investicije

Kandit započeo izgradnju nove tvornice čokolade i bombona

kandit
Davor Javorović/Pixsell
02.03.2013.
u 10:51

Riječ je o najznačajnijoj greenfield investiciji u istočnom dijelu Hrvatske. Izgradnjom ove tvornice, poručuju iz Uprave, trebao bi zapravo započeti razvoj tvrtke u novim tehnološkim i organizacijskim uvjetima.

Započela je izgradnja nove kanditove tvornice čokolade i bombona u Osijeku. Na ovaj je način projekt vrijedan 20 milijuna eura ušao u svoju drugu fazu realizacije, kako je već ranije i najavljeno iz Uprave Kandita.

Nova tvornica prostirat će se na površini od 23.000 četvornih metara u Industrijskoj zoni Nemetin kraj Osijeka. Riječ je o najznačajnijoj greenfield investiciji u istočnom dijelu Hrvatske.

Izgradnjom ove tvornice, poručuju iz Uprave, trebao bi zapravo započeti razvoj tvrtke u novim tehnološkim i organizacijskim uvjetima. S ovim projektom te restrukturiranjem i reorganiziranjem, napominju u Kanditu, spremno će dočekati otvaranje tržišta EU te nastaviti moderno koncipiranim proizvodima osvajati potrošače u regiji.

Završetak radova i konačno preseljenje tvornice čokolade i bombona sa stare na novu adresu planirano je u prvoj polovici 2014. godine.

>>Kandit - Do kraja 2013. slatkiši stižu iz nove tvornice

Komentara 1

ŽA
žacanko
17:52 03.03.2013.

e,koja su to bila vremena ? zvečevu nisu trebale karamele i bonboni - poklone ih Kanditu,a on neće proizvoditi neku čokoladu,da ne bi ?Hoće Mepas u Zvečevo,a oni kažu nedamo Marasu da dovede svoje i točka.I ne dođe Mepas u Požegu,ode u Osijek.Zvečevo,požeški najveći brend,drugi u bivšoj državi po proizvodnji čokolade,proizvodnja alkohola se penjala preko 10 miliona litara,sir "Slavonac"ekstra kvalitete,mlijeko u prahu na svim policama,itd."Vrhunski stručna uprava " i "stručnjaci"sve do nedavno je tako dobro poslovala i vodila(danas su svi u zasluženoj mirovini)da su tu tvornicu od 15oo zaposlenih sveli na jedva 5oo,beznačajnu i neprepoznatljivu,prodanu u Donji Vakuf kao obiteljsku "manufakturu",za njih - braču i sestre i dovoljno -.I šta reći ? jedino preostaje čestitati Kanditu i njihovim stručnjacima pa se poklopiti po ušima i ne izaći u grad pred požežane. BRAVO KANDIT !!! A i vi iz Mepasa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije