Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preslagivanje u Adrisu

Kandidat za premijera ide u Croatia osiguranje

15.01.2013., Zagreb - U medijskoj dvorani Ekonomskog fakluteta odrzan je okrugli stol na temu
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/2
31.07.2016.
u 08:00

Za službeno imenovanje čeka se samo odobrenje Hanfe, regulatora industrije osiguranja. Nadzorni odbor Adrisa već je donio odluku

Damir Vanđelić, investicijski direktor u Adrisu i početkom godine ozbiljan kandidat za premijersku funkciju, uskoro će preuzeti kormilo Croatia osiguranja. U poslovnim krugovima o tome se već neko vrijeme naveliko govori, no s obzirom na to da se čeka i službeno odobrenje Hanfe, regulatora osiguravateljne industrije, ovaj ozbiljni biznismen još se ne izjašnjava o preslagivanju u Adris grupi.

Ovaj je korak donekle logičan s obzirom na to da je Sanel Volarić, aktualni predsjednik uprave Croatia osiguranja, poznat kao izniman stručnjak za informatičko poslovanje, odradio lavovski posao restrukturiranja tvrtke i njezina tehnološkog unapređenja te zaustavio dugogodišnji pad tržišnog udjela. Sad je ta faza razvoja završila i Adris na čelu CO-a očito treba menadžera drugog profila.

Stručnjak za akvizicije

– Predstoji nam razdoblje rasta i razvoja kako bi CO postao regionalni lider. Uz organski rast, ne isključujemo ni akvizicije uspješnih regionalnih tvrtki. Za to su nam potrebna nova znanja i ljudi – prokomentirao nam je zbivanja u tvrtki Predrag Grubić, “siva eminencija” Adris grupe.

Upravo im je direktor investicija, koji je odnedavno i predsjednik nadzornog odbora Ine, idealno rješenje u pripremi dugoočekivanih preuzimanja u regiji. Kapital od Adrisove prodaje TDR-a trebalo bi što prije “okrenuti” jer novac koji stoji gubi vrijednost, a i čelnik Adrisa Ante Vlahović najavio je da će u sljedeće tri godine investirati čak četiri milijarde kuna u turizam, zdravu hranu i regionalizaciju osiguranja.

Iz zarobljeništva na faks

Vanđelić je karijeru započeo kao stipendist Plive, a nakon toga radio u belgijskoj pivarskoj tvrtki Interbrew. U Adrisu je od 2004. godine, od početka na mjestu direktora investicija, i bavio se najviše upravo akvizicijama, spajanjima i restrukturiranjem. O njemu se u poslovnoj zajednici ne može čuti loša riječ, kažu – nema mrlje.

Manje je poznato i da je sudionik Domovinskog rata, ali i ratni zarobljenik, a nakon što je u petom pokušaju razmijenjen, vratio se na Fakultet strojarstva i brodogradnje i završio ga s prosjekom 5,0. Predsjednica Grabar-Kitarović imenovala ga je u Vijeće za domovinsku sigurnost. 

>> Svi važni medijski trendovi na jednom mjestu u Rovinju od 22. do 25. rujna

Komentara 6

DU
Deleted user
08:07 31.07.2016.

Ozbiljan kandidat za premijersku funkciju?????

LE
LeonardS
08:56 31.07.2016.

Koliko čovjek može uspiješno poslova odjednom obavljati, i još kod kuće servisirati, ja u to ne vjerujem

BL
blackstone
08:33 31.07.2016.

A ko ga je bio kandidirao za premijersku funkciju,sam sebe ili adris p.r.? Nego hocemo li mi saznati kako je drug linic poklonio croatiju svercerima duhana iz rovinja?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije