Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANIJEL FERIĆ

Kandidat SDP-a za istarskog župana: IDS je HDZ-ov žetončić

Danijel Ferić
Dusko Marusic/PIXSELL
09.02.2021.
u 14:13

Po njegovim riječima, što se Kaštijuna tiče, situacija je jasna - građane, smatra Ferić, nitko ništa nije pitao, oni ga ondje ne žele, ali su na nj svejedno potrošeni njihovi milijuni.

Kandidat SDP-a za istarskog župana Danijel Ferić ocijenio je u utorak da je županijski Centar za gospodarenje otpadom Kaštijun primjer kako se projekt ne bi trebao voditi, a u vezi s ministrom Tomislavom Ćorićem i njegovom pohvalom tog centra rekao je da je "IDS odlučio postao HDZ-ov žetončić." 

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Ćorić rekao je prošlog tjedna u Puli da je Kaštijun ogledni primjer centra za gospodarenje otpadom.  

"Ćorić je to izjavio i nekim čudom ostao živ, ali je on nakon toga otputovao u Zagreb dok su župan Fabrizio Radin i pulski gradonačelnik Boris Miletić ostali ovdje među građanima koje ne truju samo lažima, nego upravo tim Kaštijunom", istaknuo je Ferić i dodao da je "taj trojac eklatantan primjer političke trgovine".

"Da je netko snimao njihov razgovor koji je prethodio ovom susretu, vjerujem da bi smo imali slučaj sličan onomu aktualnom HDZ-ovca Tušeka", rekao je Danijel Ferić i dodao kako "IDS i HDZ već neko vrijeme ne skrivaju ljubav".

U prilog tomu rekao je kako je upravo IDS u studenome bio jedina oporbena stranka koja u Saboru nije glasovala za opoziv ministra Ćorića.  Kako je dodao, IDS je u zamjenu za takve "sramotne izjave odlučio postati HDZ-ov žetončić". 

Po njegovim riječima, što se Kaštijuna tiče, situacija je jasna - građane, smatra Ferić, nitko ništa nije pitao, oni ga ondje ne žele, ali su na nj svejedno potrošeni njihovi milijuni.

"Kaštijun je nametnut, štetan za zdravlje građana, onečišćuje okoliš, neefikasan je i netransparentan. Istra i Pula loše gospodare otpadom, što potvrđuju poražavajući podatci. Zbog svega toga, opetovano tražimo zatvaranje Kaštijuna, zabranu izgradnje sušionica fekalnog mulja i hitnu uspostavu obećanoga civilnog nadzora", zaključio je Ferić.   

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije